Suusamaailma sprinditähte tabas poodiumile astudes üllatus: see oli lihtsalt naeruväärne

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maja Dahlqvist.
Maja Dahlqvist. Foto: BORUT ZIVULOVIC

Murdmaasuusatamises MK-sarja tipud teenivad MK-sarjas poodiumile astudes korraliku auhinnaraha. Olukord pole kaugeltki sarnane erinevate riikide meistrivõistlustel ja seda tõestas maailma üheks tugevamaks sprinteriks olev Maja Dalhqvist.

Viimasel kahel hooajal MK-sarja edukaimaks sprinteriks tunnistatud Dalhqvist osales sel nädalavahetusel Rootsi meistrivõistlustel paarissprindis. Ta saavutas seal koos Louise Lindströmiga kolmanda koha ning sai võimaluse astuda poodiumile. Sealt vaatas aga vastu olukord, mida Dalhqvist pidas naeruväärseks.

Nimelt pandi pronksmedalistide ette suur plagu, millel kirjas võidetud auhinnaraha. See oli täpselt 250 Rootsi krooni ehk veidi enam kui 22 eurot. «See on täielik nali. Kas ma pean seisma poodiumil põlvedeni ulatuva plaguga, millel kirjas 250 krooni? See oli lihtsalt piinlik ja rumal,» vahendas rootslanna sõnu Rootsi väljaanne Expressen.

Seejuures teenisid Rootsi värsked meistrid Emma Ribom ja Jonna Sundling 1000 krooni ehk ca 89 eurot ning hõbemedalistid Ebba Andersson ja Lisa Engesson 500 krooni ehk ca 44 eurot.

Kui vaadata hetkeks MK-sarja, siis astus Dalhqvist tänavu kuuel korral poodiumile ning lisaks sellele võitis ta MMilt kaks pronksmedalit. Auhinnaraha võitis ta ligikaudu 72 000 eurot, millest enamat suutsid ainult 10 naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles