Venemaal mängiv USA koondislane jookseb raha ja mugavuse järele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Matthew Anderson.
Matthew Anderson. Foto: AFP/JANEK SKARZYNSKI/SCANPIX

Venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse avaldas väga suurt mõju ka Venemaa spordile. Sealsete profiliigade tase elas üle languse, ent mitmed välismängijad siiski jäid. Üheks neist on USA võrkpallikoondislane Matthew Anderson.

Anderson esindab Venemaal Peterburi Zenidi meeskonda ning mängib seal ennekõike raha pärast. Talle tehti pakkumine, mis oli piisavalt kopsakas, et Anderson agressorriigiga end ühendas.

Antud teema kohta rääkis Venemaa väljaandele Championat võrkpalliagent Vladimir Kastornov. 

«See jutt ei puuduta inult Andersoni. Ta võiks mängida mistahes liigas, aga ta läheb sinna, kus makstakse kõige rohkem ja pakutakse mugavaid tingimusi,» selgitas Kastornov.

«Kui sul on laual miljon eurot Hiinast ja Venemaalt või pool mijonit Itaaliast, siis tuleb otsuseid langetada. Kas soovid elada päikselises Itaalias, sõita bussiga ja teenida poole vähem kui Venemaal või Hiinas, kus pakutakse hoopis teisi elamistingimusi? Tegelikult on otsustamine väga lihtne.»

Anderson on aastaid esindanud ka USA koondist. 35-aastane võrkpallur on koondisega saavutanud nii OM- kui ka MM-pronksi. 2014. aastal krooniti nad Maailmaliiga võitjateks. Klubikarjääris on ta kroonitud koguni neljal korral Meistrite liiga võitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles