Euroopa tippklubi pääses Viimsi käest üle noatera

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Viimsi/Sportlandi mehed põhiturniiri võitjale vastu ei saanud.
Viimsi/Sportlandi mehed põhiturniiri võitjale vastu ei saanud. Foto: Facebook @kkviimsisportland

Korvpalli Eesti-Läti liiga viimane poolfinalist on Ukraina tippklubi Prometei, kes alistas veerandfinaalseeria otsustavas mängus Viimsi/Sportlandi 59:57.

Enne viimast veerandit juhtis Viimsi Lätis peetud kohtumist 48:41. Kui mängida jäi veel kaks ja pool minutit, juhtis Viimsi 55:52. Järgmised viis punkti viskas aga Prometei ning haaras mängu otsustavateks hetkedeks kerge initsiatiivi.

Kohtumise viimane vise jäi aga Viimsile, kuid Ronalds Zakise kolmene lendas mööda. Nii jäi suurüllatus sündimata ning Prometei teenis seerias mängudega 2:1 võidu.

Viimsi poolelt oli parim Karl-Johan Lips, kes tõi 15 punkti. Zakis lisas 12 ja Siim-Markus Post 11 punkti. Prometei resultatiivseimaks kerkis 18 punkti toonud Ondrej Balvin.

EuroCupi põhiturniiril alagrupi võitnud ning Euroliigasse pääsemisest unistav Prometei kohtub Eesti-Läti liiga poolfinaalis reedel Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnaga. Teies paaris kohtuvad BC Kalev/Cramo ja Riia VEF. Finaalturniir mängitakse Tallinnas, mõlemad poolfinaalid on kavas reedel ja medalimängud laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles