Legendaarne Kalev/Cramo leegionär: Eesti on imeline paik, olin ilust lummatud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
John Linehan (palliga) Tartu Rocki kaitsest läbi murdmas.
John Linehan (palliga) Tartu Rocki kaitsest läbi murdmas. Foto: Liis Treimann

Prantsusmaa meedia püüdis Kalev/Cramo ja Cholet' vahelise Europe Cupi poolfinaali eel kinni John Linehani, kes esindanud mõlemat punti.

Toona väle ja osav ameeriklane jõudis Kalevisse 2008. aastal. 175-sentimeetrist Linehani peetakse siiani Eesti, miks mitte ka Balti liiga parimaks kaitsemängijaks. Tema kibekiired käed näppasid palle paljudelt vastastelt.

Pärast edukat hooaega liituski mais 45. sünnipäeva tähistav mängujuht Cholet'ga. Karjääri lõpetas ta 2013. aastal Nancy's.

«Vigastasin 2007. aasta novembris põlve. Tulin oodatust kiiremini tagasi, aga sain play-off'is uuesti trauma. Olin pikalt väljas ja siis tuli Kalevi pakkumine,» kruttis Linehan intervjuus Ouest-France'ile ajaratast. 

«Mul oli seal väga-väga hea aasta. Ma ei teadnud riigist ja klubist midagi. Olin selle maa ilust lummatud. Eestis on kõik suurepärane. Söök, inimesed... Nautisin seda kogemust väga. Võitsime Eesti meistritiitli ja karika. Eurosarjas jõudsime 16 parema sekka.»

Hüüdnime «Viirus» kandnud mängumehel jaguski meie suunal vaid kiidusõnu. «Eestlased on suured korvpallifännid. Meil oli palju toetajaid. Eesti liigas oli ka teine väga tugev tiim. Lisaks mängisime Balti liigat, kus olid Läti ja Leedu parimad satsid.»

Linehan märkis juba poolfinaali eel, et Cholet'l läheb Kaleviga raskeks. Seda tõestas ka esimene matš, kus Eesti klubi jäi kodus peale seitsme punktiga. Homme toimub otsustav korduskohtumine Prantsusmaal. Kummale endine mängumees pöialt hoiab?

«Minu jaoks oleks liiga keeruline mitte Cholet'd toetada. Mul olid ka siin ilusad ajad. See on raske valik. Arvan, et Cholet läheb edasi, aga tuleb hea vastasseis,» vastas Linehan.

Pärast mängijakarjääri lõppu on ta töötanud erinevate USA ülikoolide juures treenerina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles