EMi medaliga üllatanud Lillemets sai EOK eriotsusega toetust juurde

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Risto Lillemets, sise-EMi seitsmevõistluse kolmas mees.
Risto Lillemets, sise-EMi seitsmevõistluse kolmas mees. Foto: Tairo Lutter

Kuigi sisetingimustes peetav seitsmevõistlus ei kuulu olümpiaalade hulka, otsustas Eesti olümpiakomitee (EOK) Risto Lillemetsa toetust suurendada.

25-aastasel sportlasel õnnestus mõnevõrra üllatuslikult kuu tagasi toimunud Istanbuli sise-EMilt pronksmedal teenida. Varsemalt oli Lillemets C-kategooria peal, aga Türgis saavutatu tõi kolmanda taseme toetuse järele «+» märgi. Mis see tähendab?

Kui eelnevalt sai mitmevõistleja ettevalmistustoetust 1250, siis nüüd 1650 eurot. EOK tippspordikomisjoni esimehe Erik Teigamägi sõnul jääb see esialgu kehtima aastaks. 

Otsus langetati nädalatagusel koosolekul. Lisaks Lillemetsale tehti erand iluuisutajale Niina Petrõkinale, kes oli EMil kuues ja MMil üheksas. Kuigi mustvalgelt kirjas olevaid tingimusi 100-protsendiliselt ei õnnestunud täita, määrati talle B-kategooria toetus.

«Petrõkina esindas Eestit tänavu väga edukalt, kindlustades Eestile järgmistele tiitlivõistlusele naiste üksiksõidus kaks kohta. Tal jäi MMi 8. kohast 0,6 punkti ning seega otsustasime tema toetust tõsta,» ütles Teigamägi.

Olümpiaettevalmistustoetused

A-tase

OMi ja MMi 1. koht: palgafond 4000 ja ettevalmistustoetus 2200 eurot

OMi ja MMi 2.–3. koht, EMi 1. koht: palgafond 2500 ja ettevalmistustoetus 2200 eurot

B-tase

OMi 4.–10. koht, MMi 4.–8. koht, EMi 2.–3. koht: palgafond 1600 ja ettevalmistustoetus 1650 eurot

C-tase

OM-kandidaadid: ettevalmistustoetus 1250 eurot

C+ (erand)

EOK tippspordikomisjoni eriotsusega määratud toetus maailma paremikku kuuluvatele Eesti sportlastele, kes peaksid süsteemi järgi saama C-taseme toetust, kuid erandkorras saavad B-taseme ettevalmistustoetust 1650 eurot kuus.

* NB! Tegu on palgafondiga, millest Eesti töölepinguseaduse järgi arvestatakse maha tööandja makstavad ja kinni peetavad maksud ja maksed (sotsiaalmaks ja tööandja töötuskindlustusmakse) ning töötaja makstavad ja kinni peetavad maksud ja maksed (tulumaks, töötaja töötuskindlustusmakse, kogumispensioni II sammas). Palga maksmiseks peab alaliit sõlmima sportlasega töölepingu.

Sportlaste treenerite toetused

A-taseme sportlase treeneri igakuine toetus 1800 eurot,

B-taseme sportlase treeneri igakuine toetus 1400 eurot,

C-taseme sportlaste treenerite hulgast teeb EOK tippspordikomisjon valiku, kes saavad igakuist toetust 800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles