Ukraina tenniseäss naasis vähem kui kuus kuud pärast lapse sündi tipptasemel platsile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elina Svitolina on tagasi tenniseväljakutel.
Elina Svitolina on tagasi tenniseväljakutel. Foto: Leslie Billman/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Oktoobri keskel emaks saanud Elina Svitolina (Monfils) naasis WTA tennisetuurile küll napi kaotusega, ent ta jäi esitusega rahule.

Ukrainlanna ja tema abikaasa Gaël Monfils on pisitütart Skaïd kasvatanud vähem kui pool aastat. Vaatamata lühikesele sünnitusjärgsele perioodile otsustas Svitolina juba tippsporti naasta. Ta sai Charlestoni WTA 500 turniirile vabapääsme.

Veidi enam kui aastase pausi järel platsile tulnud Svitolina kohtus Venemaal sündinud, ent Kasahstani esindav Julia Putintsevaga. Peaaegu kolm tundi kestnud põnevuskohtumises jäi napilt 6:7 (3), 6:2, 6:4 peale neist viimane.

«Mul tekkis kananahk, atmosfäär oli väga armas. Tore oli näha, et nii palju inimesed mulle kaasa elasid,» ütles Svitolina matši järel Tennis Channelile.

«Pidin kohati kõvasti vaeva nägema, sest mäng oli füüsiliselt raske. Aga jään esitusega väga rahule. Sain täpsemalt teada, kus pean arenema.»

Endine maailma kolmas reket langes pika pausi tõttu WTA tabelist välja. Järgmisena on tal plaanis mõned ITF turniirid, kus vormi parandada.

Tõsi, teatud turniiridel saab Svitolina kasutada «kaitstud edetabeli» reeglit, mille kohaselt määratakse talle varasema põhjal keskmine WTA positsioon. Lisaks ei tohiks puudust tulla vabapääsmete pakkumistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles