F1 legend loodab kohtu abiga Hamiltoni MM-tiitlita jätta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: David Davies/PA Wire/Press Association Images

Felipe Massa on F1 legend, kes ei suutnud karjääri jooksul ainsatki MM-tiitlit võita. Nüüd püüab ta sellele kohtu abil lahendust otsida ning ajalugu ümber kirjutada.

Koguni 15 hooaega F1s kihutanud ja 272 MM-etapil osalenud Massa jõudis MM-tiitlile väga lähedale 2008. aastal. Ta jõudis korra juba ka tiitlivõitu tähistada, ent vihmases Brasiilias napsas temalt punktiga ikkagi võidutrofee Lewis Hamilton. See oli tänaseks seitsmekordse maailmameistri esimene MM-tiitel.

Nüüd 15 aastat hiljem soovib Massa ajalugu kohtu abil ümber kirjutada. Nimelt viitab brasiillane Singapuri GPle, kus ebaausate võtetega tulemustega manipuleeriti. Tegemist oli kurikuulsa operatsiooniga Crashgate, kus Renault meeskond manipulatsiooniga Fernando Alonso võidule aidati.

Massa oli antud võistlust juhtimas ning liikus võidu suunas. Renault meeskonna tegemiste abil tuli rajale turvaauto ning kõik sõitjad kasutasid võimalust boksipeatuseks. Kahjuks Ferrari peatus ebaõnnestus ning liidrikohal olnud Massa jäi sootuks punktideta. Nüüd soovibki Brasiilia vormelilegend, et antud võistlus tühistataks, kuna tulemustega manipuleeriti.

«Ferrari juristid uurisid seda juhtumist, ent nad selgitasid, et midagi ei anna teha. Uskusin neid toona. 15 aastat hiljem on liikvele läinud jutud, et F1 teadis antud manipulatsioonist juba 2008. aastal, aga ei teinud midagi. See on lihtsalt kurb. Kui F1 oleks toona õigesti käitunud ja tulemused tühistanud, siis oleksin ma täna maailmameister,» selgitas Massa.

Nüüd ongi endine Ferrari sõitja otsimas lahendust, kas ajalugu on võimalik ümber kirjutada. «Raha pole siinkohal kõige olulisem. Soovin õiglust. Ainus õiglane tegu sellises olukorras oleks Singapuri GP tulemuste tühistamine,» lisas ta.

Oma karjääri jooksul õnnestus Massal noppida 11 etapivõitu. Osaletud sõitude arvestuses hoiab brasiillane tänaseni kaheksandat positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles