Putinist lugu pidav olümpiavõitja esitas Norra ja Rootsi suusatähtedele pöörase väljakutse (1)

Copy
Vladimir Putin ja Veronika Stepanova.
Vladimir Putin ja Veronika Stepanova. Foto: Mikhail Klimentyev/Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini üheks suuremaks toetajaks on saanud murdmaasuusatamise olümpiavõitja Veronika Stepanova. Kõneainet pakkuvate sõnavõttudega hiilgav venelanna esitas sedapuhku väljakutse Norra ja Rootsi suusatähtedele.

Teatavasti on paljudel Venemaa sportlastel keelatud rahvusvahelisel areenil võistlemine. Murdmaasuusatajad kuuluvad nende hulka ja sestap pole Stepanova saanud end sel hooajal maailmaga võrrelda. Nüüd ongi venelanna soovimas duelli tugevate Norra ja Rootsi sprinteritega.

Stepanova soovib suusavõistlust korraldada Dubais, kus rahvusvahelisel suusaliidul (FIS) poleks sõnaõigust. Keset kõrbe soovib venelanna konkureerida norralanna Kristine Stavås Skistadiga ja rootslanna Linn Svahniga. Viimane on seejuures avalikult öelnud, et ta kaalub võistluste boikoteerimist, kui Venemaa sportlased peaksid tänases olukorras areenile naasma.

«Olen näinud filmi «Rocky 4», kus Sylvester Stallone karakter võitleb NSV Liidu poksijaga. Kahe erineva maailma esindajad kohtuvad ning seda vaatavad miljonid inimesed. Kui poliitika sekkub jätkuvalt sporti, siis olen mina valmis nendega duelli pidama. Muidu tuleb lihtsalt tühjade tribüünide ees võistelda,» vahendab Dagblatet Stepanova sõnu.

Norra väljaande teatel pole ei Svahn ega ka Skistad venelanna pakkumisele vastanud.

Tagasi üles