Võika küsitluse teinud olümpiavõitja visati koondisest välja

Christopher Krutto
Copy
Wallace de Souza.
Wallace de Souza. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Brasiilia võrkpallur Wallace de Souza sai kohalikult olümpiakomiteelt aastase rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu, sest solvas oma küsitlusega riigi presidenti.

Möödunud aasta oktoobris viidi Brasiilias läbi valimised, kus toonane president Jair Bolsonaro pidi tunnistama vastaskandidaadi Luiz Inacio Lula da Silva paremust. Valimisvõit oli samas napp – Lula da Silva sai valimistel 50,9 protsenti häältest.

Pärast valimisi oli poliitiline olukord riigis pingeline ning de Souza näitas selgelt välja, keda tema valimistel toetas. Nimelt tegi ta oma ühismeedias küsitluse, kus tuli vastata, kas tema jälgijad laseksid uuele presidendile kuuli pähe.

Pärast küsitluse avaldamist kõrvaldas tema koduklubi Cruzeiro mängija teadmata ajaks koosseisust. Hiljem mängija küll vabandas, kuid sellest ei piisanud.

Nüüd teatas Brasiilia olümpiakomitee, et de Souza ei tohi aasta aega rahvusvahelistest võistlustest osa võtta. Kohalikele meistrivõistlustele keeld ei kehti.

Tõsi, väga palju see 35-aastast sportlast ei mõjuta, sest ta lõpetas mullu oma koondisekarjääri ehk keelu näol on tegu sümboolse karistusega.

De Souzal on seljataga edukas karjäär ning 2016. aastal krooniti ta Brasiilia koondisega olümpiavõitjaks. Lisaks on tegu mitmekordse Lõuna-Ameerika meistriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles