Nagu seeni pärast vihma: veel üks rahvusvaheline alaliit laseb agressorriikide sportlased spordiareenidele tagasi

Christopher Krutto
Copy
Vene maadleja Abdulrashid Saduljajev Tokyo olümpial.
Vene maadleja Abdulrashid Saduljajev Tokyo olümpial. Foto: imago images/Inpho Photography/Scanpix

Rahvusvaheline maadlusliit (UWW) andis teada, et venelased ja valgevenelased võivad neutraalsete sportlastena rahvusvahelistele võistlustele naasta.

Möödunud nädalal teatas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et toetab Vene ja Valgevene sportlaste naasmist spordiareenidele, kuid seda mitte oma riigilipu all, vaid neutraalsete sportlastena.

Nüüd kinnitas UWW, et on järginud ROKi soovitusi ning agressorriikide sportlased pääsevad tagasi rahvusvahelistele võistlustele.

«Maadlemisel on spordialana unikaalne oskus tuua kokku erinvatest kultuuridest ja erineva taustaga inimesi,» vahendab portaal Inside the Games UWW presidendi Nenad Lalovici sõnu.

«Sellel on suur potentsiaal aidata ehitada rahu ja tõsta tolerantsust erinevates kogukondades, riikides ja regioonides,» lisas ta.

Venelased on uudise üle mõistagi õnnelikud ning Venemaa maadlusliidu asepresident Natalja Jarjgina andis selle peale üleoleva vastuse.

«Kõik tahtsid meie osalust, sest ilma meieta huvi maadluse vastu langes,» vahendas Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS tema sõnu. «Lihtsalt vaadake võistluste vaadatavust ühismeedias. Võistlusi pole, huvi pole,» jätkas ta.

Küll ei tohi endiselt agressorriikide ametnikud rahvusvaheliste võistluste korraldamisel aidata ning rahvusvahelisi võistlusi Venemaal ja Valgevenes pidada ei tohi.

Enne maadlust on juba mitmed teised alaliidud andnud teada, et venelased ja valgevenelased lastakse tagasi võistlustele. Nende hulka kuuluvad vehklemine, lauatennis ja taekwondo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles