Maailma kiireim naine selgitas lapsevanemate jooksus osalemist: meil oli vaja perenimi puhtaks pesta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Shelly-Ann Fraser-Pryce. Foto: Ashley Landis/AP/Scanpix

Sotsiaalmeedias lööb juba mitmendat päeva laineid video, kus naiste 100 meetri jooksu valitsev maailmameister Shelly-Ann Fraser-Pryce pani poja kooli spordipäeval teised lapsevanemad pika puuga paika. 

Paarikümnekordne sprindi olümpia- ja MM-medalist Fraser-Pryce ei jätnud eelmisel nädalal murul peetud kooliürituse sprindis teistele lapsevanematele võimalusepoegagi, jättes nad meetreid selja taha. Sprinteri poeg Zyon saab sel suvel 6-aastaseks.

Mõistagi talletati üritus ka videole ning seda on sotsiaalmeedias jagatud praeguseks juba üle 12 miljoni korra. Nüüd selgitas ka 36-aastane jamaicalanna, miks ta otsustas koolivõistlusel üldse võistelda.

«Ma tundsin lihtsalt, et olengi terve elu seda hetke oodanud. Esialgu polnud mul mõistagi mingit plaani lapsevanemate jooksust osa võtta – isegi mu treener ütles, et see pole hea mõte –, kuid mu tiimikaaslastel lihtsalt ei läinud kõige paremini,» viitas Fraser-Pryce ühismeediasse kirjutatud postituses teistele pereliikmetele.

«[Poeg] Zyon jooksis esimeses sprindis, kuid kukkus. Seejärel proovis ta uuesti ja sai takistusjooksus pronksmedali. Seejärel saatsin [lapse isa ja elukaaslase] Jasoni asju klaarima ning meeste jooksust kulda koju tooma, ent seegi ei lõppenud kõige paremini. Olümpialasena ei tundunud aga õige, et me lahkuksime tol päeval sealt kuldmedalita, mistõttu otsustasingi lõpuks joosta,» selgitas jamaicalanna.

Lõpuks lahkus perekond koolivõistluselt kolme medaliga. «Saime kaks pronksi, üldarvestuse neljanda koha, osalusmedali ja mõistagi kuldmedali emade jooksus, mis heastas veidi Pryce'ide perenime. Olen oma poja üle nii uhke, ta nautis seda spordipäeva väga,» lõpetas Fraser-Pryce.

Fraser-Pryce on 100 meetri jooksu maailmameistriks kroonitud viiel korral, parim oli ta ka läinud suvel Eugene'is. Ühtekokku on välejala auhinnakapis kümme MM-kulda ning neli hõbedat. Lisaks on jamaiclanna kolmekordne olümpiavõitja, neljal puhul on ta olnud teine ja korra kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles