Pariisi olümpiamängudele pileti ostmiseks peab esmalt lootma fortuunale

Postimees Sport
Copy
Prantsusmaa spordi- ja olümpiaminister Amelie Oudea-Castera koos Pariisi olümpia ja paraolümpia maskottidega.
Prantsusmaa spordi- ja olümpiaminister Amelie Oudea-Castera koos Pariisi olümpia ja paraolümpia maskottidega. Foto: Frederic DIDES/SIPA/SCANPIX

Veidi vähem kui 500 päeva pärast algavad Pariisi suveolümpiamängud. Kuidas on huvilistel aga võimalik 2024. aasta 26. juulist 11. augustini toimuvale spordipeole pääseda?

Selleks tuleb mõistagi osta pilet, kuid paraku pole asi päris nii lihtne, et toksid sisse veebiaadressi, valid sobiva(d) ala(d) ja koha(d). Piletiostu õiguse saamiseks tuleb esmalt osaleda spetsiaalses piletiloosis.  

Nimelt kasutatakse olümpiamängude piletimüügil loosisüsteemi, ning ainult seal valituks osutuna on huvilisel võimalik osta enda eelistatud piletid.

Piletimüügil on mitu perioodi. Praegu saab registreerida Paris2024.org koduleheküljel 20. aprillini ning õnnelikud väljavalitud saavad 9. maist hakata endale siis ka pileteid ostma. Põhjalikumat juhendit loosis osalemise kohta saab lugeda SIIT.

Olenevalt spordialast (või sündmusest, näiteks ava- ja lõputseremoonia) jäävad piletite hinnad 24 – 1890 euro vahele.

Näiteks kergejõustikuareenile pääsemiseks tuleb välja käia 24 – 690 eurot, olenevalt pileti kategooriast ja võistlusest. Olümpiamängude ava- ja lõputseremoonia piletid maksavad vahemikus 260 kuni 1890 eurot. Lähemalt saab piletite hindadest lugeda SIIT.

Lisaks saab Eestis osta Estraveli kaudu Pariisi olümpiamängude piletipakette, mis sisaldavad transporti, hotelli ja soovitud alade pileteid.

XXXIII suveolümpiamänge Pariisis on võimalik mõistagi jälgida ka televiisori ja nutiseadme vahendusel. 2024. aasta mänge kannab Eestis üle Duo Media ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles