Telefoninäppijad visatakse prestiižselt spordivõistluselt halastamatult välja (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
U.S. Mastersi viiekordne võitja Tiger Woods.
U.S. Mastersi viiekordne võitja Tiger Woods. Foto: Brian Snyder

Neljapäeval saab USAs Georgia osariigis avalöögi järjekorras 87. Mastersi golfiturniir ja nagu tavaks, tuleb võistluse külastajatel kõik nutiseadmed ukse taha jätta.

Nimelt kehtib U.S. Mastersil karm kord, et nutiseadmed – telefonid, sülearvutid, tahvelarvutid jt elektroonilised seadmed, millega on võimalik fotot või videot teha – on golfiväljakutel rangelt keelatud.

Mingit reeglite painutamist selle koha pealt korraldajad samuti ei tee, kes ikkagi nutiseadmega vahele jääb, see visatakse jalamaid võistluspaigast välja ning tagasi sisse enam ei saa.

Miks Mastersil säärane reegel eksisteerib? Väga lihtne: see on alati lihtsalt nii olnud. 

Kui turniiri peakorraldajalt Billy Payne'ilt iidse reegli kohta 2017. aastal uuriti, oli ta vastus lihtne: «Teil tuleb see esitada järgmisele esimehele, sest sel ajal, kui mina olen pukis, see ei muutu. Leian, et see on lihtsalt kohatu. Igasugune heli ainult häirib mängijaid: helinad, jutt, see kõik segab neid. Meie olemegi valinud sellise viisi, et olukorda kontrolli all hoida.»

Kui mõnel pealtvaatajal ongi tarvis golfiväljaku(te)l viibides välismaailmaga ühendust võtta, siis selleks on võistluspaika paigaldatud spetsiaalsed taksofonid, millega võib rääkida nii palju kui süda lustib. Mõistetavalt ei paikne need aga radade vahetus läheduses.

U.S. Masters on golfimaailma mainekamaid turniire ning rohelise pintsaku hoidjana ehk tiitlikaitsjana astub võistlustulle Scottie Scheffler.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles