Ralliajakirjanik: Serderidise taandumine on WRC-sarjale sama suur hoop nagu Rovanperä või Tänaku lahkumine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jourdan Serderidis ei võistle küll katse- ega rallivõitude pärast, kuid ta võistleb siiski Rally1-autoga, mida on WRC-sarjas niigi vähe.
Jourdan Serderidis ei võistle küll katse- ega rallivõitude pärast, kuid ta võistleb siiski Rally1-autoga, mida on WRC-sarjas niigi vähe. Foto: M-Sport

Kreeka ärimehest M-Spordi erasõitja Jourdan Serderidis on oma WRC-tegemiste jooksul teeninud rohkem vaenlasi kui sõpru, kuid sellest hoolimata on peagi 60-aastaseks saava mehe lahkumine WRC-sarjale hoop, leiab DirtFishi põrinažurnalist Luke Barry.

«Kuigi rallide paremusjärjestused ei näeks 2024. aastal ilma temata väga palju teistsugused välja, leian siiski, et tema taandumine on WRC-sarjale väga suur hoop. Lausa sama suur, kuid oma lahkumisest annaksid teada MM-sarja juhtfiguurid Kalle Rovanperä, Ott Tänak või Thierry Neuville,» kirjutab Barry.

«Kuigi mingit garantiid sellele pole, et tegemist oleks üks-ühele vangerdusega, siis Toyota suudaks siiski Rovanperä asendada. M-Sport otsiks samuti Tänakule kohatäitja ning Hyundaigi leiaks kellegi Neuville'i tühja istet täitma. Ent Serderidise taandumine tähendab suure tõenäosusega üht Rally1-autot vähem.

Serderidis on praegusel ajastul justkui üksik hunt: rahastades ise oma käimisi ega oma meeskonna või tootjaga mingit kokkulepet või lepingut.

Lorenzo Bertelli on samuti mõnel üksikul rallil osalenud, kui Rally1-klass 2022. aastal tekkis, kuid Serderidis on ainus regulaarne jalajälg praegusel hetkel WRCs. 

Mida WRC aga endale lubada ei saa, on oma ainsa erasõitja kaotamine olukorras, kus tipptasemel autosid on niigi vähe. Oletagem, et M-Sport kavatseb ka järgmisel aastal kõigest kahe autoga välja tulla: see tähendaks, et enamik rallidel näeks 2024. aastal kõigest kaheksat Rally1-masinat.

Jah, ainuüksi Serderidise lisandumine ja numbri suurenemine üheksa peale, ei lahenda sõrmenipsust probleemi, ent siiski. WRC-sari on tipus praegu küll erakordselt tihe ja kvaliteetne, kuid samal ajal napib sarjas kvantiteeti, mistõttu ei saagi Serderidise lahkumises olla midagi positiivset,» kirjutab Barry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles