Taaramäe hurjutas Baskimaa velotuuri korraldajaid: see oli väga vastutustundetu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Ander Gillenea

Baskimaa velotuuri teisel etapil (193,8 km) võidutses hollandlane Ide Schelling (Bora-Hansgrohe; 4:53.33). Rein Taaramäe (Intermarche – Circus – Wanty) kaotas võitjale 11 sekundit ja sai 39. koha.

Schellingu järel lõpetasid itaallane Matteo Sobrero (Team Jayco AlUla) ja prantslane David Gaudu (Groupama – FDJ).

«Pean ootama esimesi etappe, kus reaalselt lõpus ka tõusud on, siis on näha, kuhu platseerun ja mis edasi saaks teha – kas panna kokkuvõtet enda peale, aidata kedagi tiimist või proovida jooksikute sekka pääseda,» vahendas jalgrattaliit pressiteates Rein Taaramäe sõnu.

«Teise etapi lõpp läks õnneks ehk jäin terveks – laskumise peal olevas finišis on alati kindel, et pannakse maoli. Väga vastutustundetu on organisaatorite poolt saata sellise taseme juures suur 100-meheline grupp finišisse, millele eelneb kuus kilomeetrit tehnilist laskumist. Kolmanda etapi lõpp on raskem ja tuleb põnev lahing. Minu jaoks on Baskimaa tõusud liiga plahvatuslikud ja eriti kolmandal etapil, aga siiski olen mägedemees ehk see on mulle üle keskmise sobiv velotuur. Viimasel päeval on tegemist korralike mägedega. Kui sinnani mängus püsin, siis võin hea kokkuvõtteni jõuda,» lausus eestlane.

Üldarvestuses on esikohal Schelling. Sobrero kaotab talle nelja ja Gaudu kuue sekundiga. Taaramäe hoiab 50. positsiooni. Kolmapäeval sõidetakse Baskimaal 162,8 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles