BLOGI Punktirekordi visanud Baskonia sai Euroliigas kindla võidu, Kotsarilt taas väga hea esitus

Toimetas Ville Arike
Copy
Vitoria Baskonia meeskonnal on edasipääs enda kätes.
Vitoria Baskonia meeskonnal on edasipääs enda kätes. Foto: Baskonia/Facebook

Korvpalli Euroliiga põhiturniiri eelviimases voorus alistas Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia Villeurbanne'i Asveli 120:100 ja astus play-off-kohale sammu lähemale. Postimees tegi mängust otseblogi.

Mängu käik:

Baskonia haaras kiirelt initsiatiivi, korve saadi igalt poolt ja igale maitsele. Avaveerandi järel juhiti 32:24 ning ehkki teise perioodiga suutis Asvel vahet vähendada, surusid võõrustajad pärast suurt vaheaega taas gaasipedaali põhja. Kolmel veerandajal neljast visati vähemalt 32 punkti!

Baskonia mängis põhimõttel «visake teie, palju tahate, me viskame rohkem». Tabelis viimasel kohaol asuv Prantsusmaa klubi ei suutnudki mingit märkimisväärset kaitset püsti panna. 120 punkti tähistab Baskonia Euroliiga punktirekordit.

Väga hea mängu tegi taas Kotsar, temalt 21 minutiga 15 punkti, 6 lauapalli, 3 korvisöötu ja efektiivsustegur 23! Raieste mängis 7 minutit, skoori ei avanud ja sai kirja 1 lauapalli. Baskonia mängujuht Darius Thompson kogus aga üleplatsimehena 23 punkti, 4 lauapalli, 12 korvisöötu, 3 vaheltlõiget ja efektiivsusteguri 36!

Enne mängu:

Play-offi pääseb kaheksa paremat, neljal esimesel meeskonnal (Pireuse Olympiacos, Barcelona, Madridi Real, Monaco) on koht juba käes. Nelja ülejäänud koha nimel võitleb veel kuus klubi, sealhulgas Baskonia. Hea on asjaolu, et Baskonial (mängida lisaks Asvelile viimases voorus võõrsil Olympiacosega) on edasipääs enda kätes.

Baskonia on 32 mängust võitnud 17 ning jagab Kaunase Žalgirisega 8.-9. kohta. Kui Baskonia täna võidab, Žalgiris aga kaotab paar tundi varem Tel Avivi Maccabile, ongi koht kaheksa parema hulgas käes ka juhul, kui viimase vooru järel saab suurem ports meeskondi 18 võitu kokku. Kui Belgradi Partizan välja arvata, on Baskonia kõigi lähikonkurentide vastu plussis, mõnda võitnud kahelgi korral, ning see asjaolu aitakski edasi.

Turniiritabel:

Foto: euroleaguebasketball.net

Veel mängivad täna Istanbuli derbis Fenerbahce – Anadolu Efes, samuti Belgradi Crvena Zvezda – Pireuse Olympiacos, Valencia – Bologna Virtus ja Madridi Real – Müncheni Bayern. Homme lähevad vastamisi Ateena Panathinaikos – Berliini Alba, Milano Armani – Barcelona ja Monaco – Belgradi Partizan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles