Olümpiavõitja karjääri lõpetamise teade osutus ekslikuks

Karl Mihkel Eller
Copy
Ryoyu Kobayashi.
Ryoyu Kobayashi. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Suusahüpete üks suurimaid staare, jaapanlane Ryoyu Kobayashi avaldas sotsiaalmeedias postituse, kus vihjas karjääri lõpetamisele. Kobayashi endise treeneri, soomlase Janne Väätäineni sõnul on tegemist aga lihtsalt tiimivahetusega ning sportlase sõnum läks tõlkes kaduma.

26-aastane Kobayashi võitis eelmisel talvel Pekingi olümpial normaalmäel kulla ning võidutses poolteist nädalat tagasi toimunud Lahti MK-etapil.

Väätäineni info põhjal ei lõpeta Kobayashi karjääri, vaid alustab uue hooaja ettevalmistust oma enda meeskonnaga. «Masintõlkes võib jaapani keelest väikese apsuga kogu jutt peapeale minna. Ta loobub praegusest koondisest, mille ridades ta on treeninud kaheksa aastat. Karjäär jätkub tavapäraselt,» ütles Väätäinen Iltalehtile.

Kobayashi teatas Instragramis ja, et otsib uusi väljakutseid. «Kaheksa aastat tundub pikk aeg, kuid see oli vaid väike hetk. Aeg oli tõeliselt rahuldust pakkuv. Selle aja jooksul kasvasin nii sportlasena kui ka inimesena,» kirjutas Kobayashi.

Kuigi postituse all on paljud küsinud, kas Kohayashi tõesti lõpetab karjääri, siis algselt teatas välismeedia tõusva päikese maa suusahüppaja sportlastee lõpetamisest väga kindlas kõneviisis.

Planica MMil võttis Kobayashi hõbemedali suure mäe võistluselt. 2015. aastal MK-debüüdi teinud Kobayashi tõusis kiiresti spordiala tippu. Aastatel 2019 ja 2022 võitis ta MK-sarja kristallgloobuse, samadel hooaegadel tõusis ta kõige kõrgemale poodiumiastmele ka Nelja mäe turnee kokkuvõttes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles