Prantsusmaa tipplaskesuusataja igatseb venelasi ja valgevenelasi (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Emilien Jacquelin.
Emilien Jacquelin. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Prantsusmaa laskesuusatajad on alates Venemaa täiemahulise sõja algust Ukrainas aegajalt vihjanud, et agressorriikide ehk Venemaa ja Valgevene sportlased võiks ikkagi MK-sarja naasta. Nüüd lisandus sinna uus peatükk, kui neljakordne maailmameister Emilien Jacquelin avaldas, et igatseb meie idanaabreid.

«Rääkisin mõne Venemaa sportlasega ja tean, et olukord on nende jaoks väga häiriv. Neil pole konfliktiga (sõjaga Ukrainas – toim.) mingit pistmist. Sportlikus mõttes igatsesin MK-etappidel venelasi ja valgevenelasi. Nende kahe laskesuusatamise tippkoondiste kõrvale jäämise tõttu polnud asi nii tummine,» ütles Jacquelin L’Equipe’ile antud intervjuus.

Kuigi järgmine taliolümpia toimub 2026. aasta Itaalias, siis pidas Jacquelin vajalikuks avaldada oma arvamust järgmisel aastal Pariisis toimuva suveolümpia osas. Mõistagi kutsus ta spordijuhte üles, et venelased saaksid neil mängudel osaleda.

«Sport püüab edendada rahu ja tuua rahvaid kokku. Seega peaksin selles kontekstis õigeks tuua nad tagasi 2024. aasta olümpiamängudeks Pariisis. See näitaks, et spordimaailm on ühtne – et seda on vaja just nendel eesmärkidel ja et oleme konfliktidest kõrgemal. Just sellised on olümpia väärtused ja see oleks maailmale suur impulss,» arvas Jacquelin.

27-aastane Jacquelin on MMidel võitnud neli kulda, millest kaks on tulnud individuaaldistantsidel. 2020. ja 2021. aasta MMil võidutses ta jälitussõidus. 2020. ja 2023. aasta MMil tuli ta Prantsusmaa teatemeeskonna ridades samuti maailmameistriks. Mullu Pekingi olümpial kuulus ta Prantsusmaa hõbedasse teatemeeskonda ja segateatevõistkonda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles