Ukraina valitsus keelas oma maa sportlastel osalemise OM-valikvõistlustel koos venelastega

Copy
Ukrainlased ja nende toetajad protestimas Lausanne'is Rahvusvahelise Olümpiakomitee peakorteri juures sõnumiga, et venelased peavad minema Haagi tribunali alla, mitte Pariisi olümpiamängudele.
Ukrainlased ja nende toetajad protestimas Lausanne'is Rahvusvahelise Olümpiakomitee peakorteri juures sõnumiga, et venelased peavad minema Haagi tribunali alla, mitte Pariisi olümpiamängudele. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Rahvusvahelises spordielus on teema «Venemaa sportlased areenile tagasi» muutunud viimastel nädalatel väga teravaks, Ukraina valitsus astus seetõttu meeleheitliku sammu.

Teatavasti avaldas Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) mõne aja eest viisi, kuidas Venemaa ja Valgevene sportlased võiksid võistlustele tagasi pääseda. See oli soovituslikus vormis, kuid mitme spordiala rahvusvahelised liidud on seda juba kuulda võtnud.

Eelmisel nädalal võttis Ukraina valitsus vastu otsuse, millega keelas oma maa sportlastel osaleda venelastega samadel OM-valikvõistlustel. Nagu eeldada võis, võttis ROK selle valulikult vastu ega kiida seda heaks.

Märksõnad

Tagasi üles