Soome NBA staar läheb ajateenistusse

Karl Mihkel Eller
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: JAMIE SQUIRE/Getty Images/AFP/Scanpix

Soome NBA tähtmängija Lauri Markkanen läbib suvel Soome kaitseväe spordiväeosas ajateenistuse. Ta peaks sõjaväevormi selga tõmbama aprilli keskel või juulis.

NBA hooaja lõppedes naaseb Utah Jazzi staarründaja Markkannen Soome, et täita kohustust kodumaa eest. Sooma parima korvpalluri sõjaväeteenistuse algus sõltub NBA põhihooaja tulemusest: kas ta saab sõjaväkke minna 17. aprillil või juulis.

«Tema kui soomlase jaoks on oluline täita oma kodanikukohust ja mitte saada mingit eeliskohtlemist lihtsalt sellepärast, et ta on kuulus sportlane,» ütles Markkaneni agent Michael Lelchitski ESPN-ile.

Ajateenistus on kohustuslik kõigile Soome meessoost kodanikele ja peab olema läbitud enne 30. eluaastat. Markkanen kanti Soome kaitseväe spordiväeosa nimekirja juba 2021. aastal.

Professionaalsed sportlased on määratud teenima spetsiaalses spordiüksuses, mille eesmärk on aidata sportlastel ajateenistuse läbimise ajal treenida. Lühim ajateenistus sportlasel on 165 päeva.

«Muidugi tahaksin pigem treenida nagu tavaliselt, kuid olen kuulnud, et nad teevad nende kahe ühendamisel head tööd. Sa suudad teha oma tööd nii sportlasena kui ka põhitreeninguga samaaegselt,» on Markkanen varasemalt Soome ajateenistuse kohta öelnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles