FOTOD Isa poolt väärkoheldud endine tennisetäht jagas võikaid pilte: mina jäin ellu, kõik naised ja tüdrukud ei jää

Christopher Krutto
Copy
Jelena Dokic 2000. aastal.
Jelena Dokic 2000. aastal. Foto: ED BETZ/AP/Scanpix

Endine Austraalia tennisetäht Jelena Dokic avaldas ühismeedias postituse, kus näitas arme, mis ta sai pärast isalt peksa saamist.

Nüüdseks 39-aastane Dokic lõpetas karjääri 2013. aastal ning on pärast seda avaldanud, et tema isa väärkohtles teda. Nüüd jagas ta pilte sellest, kui tõsine kõik tegelikult oli.

«Paistes, kriimustatud ja veritsevad sääred sellest, et mind peksti öö läbi terava saapaga mängu kaotamise eest vastu sääri,» kirjutas Dokic.

«Need pildid tehti kaks nädalat hiljem ja mu jalad olid endiselt verevalumeid täis. Ma olin siis 17-aastane. Tänase päevani on mul sellest peksmisest tundlikud ja künklikud sääred,» jätkas ta šokeerivat postitust.

«Igast haavast tekib arm ja need on minu omad. Ma jäin ellu, aga kõik naised ja tüdrukud ei jää,» lisas Dokic.

Dokici postitust ajendas endiselt maailmas – ka arenenud riikides – laialdaselt levinud naiste väärkohtlemine ja koduvägivald. Pärast karjääri lõppu on ta korduvalt sel teemal võtnud sõna.

Oma 2017. aastal avaldatud autobiograafias «Unbreakable» kirjeldas ta, kuidas isa Damir teda profikarjääri eel ja selle ajal nii vaimselt kui ka füüsiliselt väärkohtles.

Dokic tõusis tennisemaailmas suurelt pilti 2000. aasta Wimbledonil, kus jõudis kõigest 17-aastasena poolfinaali. Tema karjääri parimaks kohaks jäi WTA edetabelis 4. ning ta võitis kokku kuus WTA-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles