Piraka päranduse saanud austerlasest sai Euroopa rikkaim millenniumilaps

Postimees Sport
Copy
Dietrich (vasakul) ja Mark Mateschitz 2012. aastal.
Dietrich (vasakul) ja Mark Mateschitz 2012. aastal. Foto: Pius Koller/imago images/Scanpix

Läinud aasta oktoobris suri Dietrich Mateschitz, kes oli energiajoogi Red Bulli üks loojatest. Austria suurärimees pärandas lõviosa oma varast 30-aastasele pojale Mark Mateschitzile, kellest sai ühtlasi Euroopa rikkaim millenniumilaps (inglise keeles millennial).

Millenniumilapseks nimetatakse inimesi, kes on sündinud aastatel 1981 kuni 1996. Mark Mateschitz istub nüüd 47,5 miljardi euro suuruse varanduse otsas, mille lipulaevaks on Red Bull. Energiajoogifirma omandusse kuuluvad mitmed spordivõistkonnad, nende seas kaks vormel-1 tiimi (Red Bull ja AlphaTauri), aga ka näiteks mitmed jalgpalliklubid.

Mark Mateschitzist sai Euroopa jõukaim millenniumilaps. Maailmas on tema põlvkonnast rikkamad vaid Facebooki asutaja Mark Zukerberg, ByteDance'i asutaja Zhang Yiming ja Walmarti pärija Lukas Walton.

Mateschitz omab Red Bullist 49 protsenti. Lisaks jõudsid tema valdusesse arvukad luksuslikud kinnisvaraobjektid, terve saar Vaikses ookeanis Fidžil, lossid Austrias ja väärtuslik kinnisvara Londonis Knightsbridge'i ülikallis piirkonnas.

Noor Mateschitz ei ole abielus ja tal pole teadaolevalt lapsi. Eelkõige on Austria meedias spekuleeritud Mateschitzi ja Swarovski perekonna kristallimpeeriumi pärija Victoria Swarovski suhete üle. 29-aastane Swarovski on ka laulja, telesaatejuht ja ettevõtja. Noored pole oma suhte kinnitanud ega ümber lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles