«Nii kirjutamegi: CSKA, Dinamo.» Kas FIE laseb Venemaa sõjaväega seotud vehklejad võistlustele? (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Spordiühingu Dinamo 50. aastapäevaks Nõukogude Liidus 1973. aastal välja antud postmark.
Spordiühingu Dinamo 50. aastapäevaks Nõukogude Liidus 1973. aastal välja antud postmark. Foto: Wikimedia Commons

Rahvusvaheline vehklemisliit (FIE) palus Venemaa alaliidul teatada oma sportlaste ja ametnike klubiline kuuluvus, et tegutseda vastavalt Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) soovitustele. Sõjaväega seotud sportlasi ei soovitata võistlustele lubada.

Kui arvestada Venemaa vehklemisliidu presidendi Ilgar Mamedovi öeldut, läheb asi huvitavaks. «Saime FIE-lt meie 3. aprillil saadetud kirjale vastuse. FIE komitee teatas, et peame neile saatma uuendatud nimekirja meie 110–120 sportlasest, ametlikust ja kohtunikust koos nende klubilise kuuluvuse ja muude andmetega,» ütles Mamedov agentuurile TASS.

Ta jätkas: «Nii nagu on, kirjutamegi: CSKA, Dinamo. Seejärel edastab FIE komitee selle info organisatsiooni täitevkomiteele. Loodame, et kõik kulgeb operatiivselt, sest juba kahe nädala pärast ootab ees espadroni GP Soulis.»

Eelmisel nädalal andis ROKi täitevkomitee soovituse, et Venemaa ja Valgevene individuaalsportlasi võib lubada võistlustele tagasi, kui nad avalikult ei toeta sõda Ukrainas ega kuulu sõjaväega seotud struktuuridesse.

Vehklemisringkondade andmetel on aga peaaegu kõik Venemaa vehklejad nimelt seotud militaarstruktuuridega. CSKA on juba Nõukogude ajast pärit armeespordiklubi, Dinamo aga oli NKVD- ja KGB-struktuuri ehk sisejulgeoleku jõududega seotud klubi.

Huvitav on näha, kas FIE laseb CSKA ja Dinamo vehklejaid võistlema.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles