VIDEO Legendaarne Željko Obradovic tüüris oma meeskonna play-offi, Baskonial endiselt kõik enda kätes

Toimetas Ville Arike
Copy
Belgradi Partizani peatreener Željko Obradovic (vasakul) koos viimase mängu ühe kangelase Aleksa Avramoviciga.
Belgradi Partizani peatreener Željko Obradovic (vasakul) koos viimase mängu ühe kangelase Aleksa Avramoviciga. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Korvpalli Euroliiga põhiturniiri eelviimase vooru viimases mängus alistas Belgradi Partizan võõrsil Monaco 88:84 ja kindlustas kuuenda meeskonnana koha play-offis. Kahele järelejäänud kohale on veel kolm kandidaati.

Legendaarse peatreeneri Željko Obradovici juhendatavat Partizani vedasid 22 punkti visanud Zach LeDay ja Aleksa Avramovic. Alen Smailagic ja James Nunnally lisasid 12 silma. Juba varem play-off-koha taganud Monaco parim oli 23 punktiga Elie Okobo.

Partizani sisulise võidukorvi viskas Kevin Punter:

Partizan pääses play-offi esimest korda 13-aastase vaheaja järel. Treenerina aga kümnendat (!) Euroliiga tiitlit jahtiv Obradovic triumfeeris viimati 2017. aastal Istanbuli Fenerbahcega.

Teistes reedestes mängudes alistas Milano Armani kodus Barcelona 84:76 ja Berliini Alba võõrsil Ateena Panathinaikose 88:84.

Turniiritabeli tipp on viimase vooru eel järgmine:

Foto: euroleaguebasketball.net

Siit on näha, et tervelt viis meeskonda võib lõpetada 19 võiduga ning kui nii juhtub, siis üks neist on üleliigne. Selge on see, et Maccabi ja Partizan on edasipääsu kindlustanud. Kui Baskonia võidab järgmisel nädalal peetavas viimases voorus võõrsil Pireuse Olympiacost, kindlustatakse samuti play-offi pilet sõltumata sellest, kuidas lõpevad ülejäänud mängud.

Võõrsil Müncheni Bayerniga mängiva Kaunase Žalgirise saatus pole enam enda kätes. Leedu esiklubi peab enda võidu korral lootma Baskonia kaotusele või sellele, et Istanbuli Fenerbahce jääb võõrsil alla Belgradi Crvena Zvezdale ja Partizan alistama kodus Panathinaikose. Viimasel juhul – kui võidavad nii Baskonia, Žalgiris kui ka Partizan – jääb kaotav Fenerbahce kaheksa parema seast välja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles