Ametlik: Luka Doncic ja Kyrie Irving peavad NBA play-offi kõrvalt vaatama

Toimetas Ville Arike
Copy
Dallas Mavericksi mängijad jälgivad kohtumist Chicago Bullsiga. Luka Doncici (keskel) olek ütleb kõik.
Dallas Mavericksi mängijad jälgivad kohtumist Chicago Bullsiga. Luka Doncici (keskel) olek ütleb kõik. Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA hooaja eel üheks võimalikuks väärtuslikema mängija kandidaadiks peetud sloveeni Luka Doncici koduklubi Dallas Mavericksi viimased kuud on möödunud kohutavalt ning läinud ööl sai selgeks, et play-offi ei jõuta.

Ookeani taga tõusid kõvad kahtlused, et Mavericks püüab taas nn tankida, sest hooaja eelviimases mängus Chicago Bullsiga (kaotati 112:115) jäeti teine superstaar Kyrie Irving ning lisaks veel neli mängumeest pingile. Neist kõigi vigastused olla niisugused, mis eeldaksid otsustavas heitluses kasvõi väikese panuse andmist.

Pealekauba mängis Doncic vaid alguses 13 minutit, viskas 13 punkti ning rohkem peatreener Jason Kidd teda väljakule ei saatnud. Kiddi teatel oli tegemist «organisatsiooni poolt» mängu eel vastu võetud otsusega piirata Doncici mänguaega ning Irving ja veel neli meest üldse kõrvale jätta.

Eelmisel hooajal Läänekonverentsi finaali jõudnud Mavericks saanuks võidu korral veel heidelda Oklahoma City Thunderiga play-in'i koha eest. Hooaega korralikult alustanud Mavericks on 12. veebruarist saati peetud 24 mängust kaotanud 17, praeguseks on neil 81 mängust 38 võitu.

Bulls oli juba mängu eel kindlustanud Idakonverentsis 10. koha ning kohtub play-in'i esimeses ringis võõrsil Toronto Raptorsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles