Ukraina tipptennisist: kas meie surma soovivate inimestega ühes keskkonnas viibimine ongi 21. sajandi norm?

Toimetas Ville Arike
Copy
Ukraina tennisist Elina Svitolina.
Ukraina tennisist Elina Svitolina. Foto: Geoff Burke/USA Today Sports/Scanpix

Ukraina naistennistid on jätkuvalt rahulolematud katusorganisatsiooni WTA soosiva suhtumisega Venemaa ja Valgevene sportlastesse ning pidasid WTA juhtkonnaga kohtumise. Ukrainlannad ütlesid seal asju otse välja.

«Pärast Lesja Tsurenko jutuajamist WTA juhi Steve Simoniga tekitas Venemaa agressiooni heakskiitmine tennisemaailmas suurt vastukaja. Pidime välja selgitama, kas see tõepoolest ongi WTA seisukoht,» rääkis kodumaisele tenniseportaalile BTU Tokyo olümpiamängudel pronksmedali võitnud Elina Svitolina.

Ta jätkas: «Meil on ere näide sellest, kuidas pärast kuude kaupa kestnud tapmisi, vägistamisi, röövimisi ja meie territooriumi hõivamist otsustas Anastassia Gassanova seda kõike oma Instagrami kontol populariseerida, korrates Venemaa narratiive sõja kohta, mis õigustab Venemaa tegusid Ukraina rahva vastu.

Minu küsimused olid järgmised: kas see on WTA silmis hea ja normaalne, et niisugune inimene osaleb tenniseturniiridel? Kas see on ukrainlaste ja kõigi teiste osalejate suhtes õiglane? Kuulsime sama vastust, mida ja Lesja [Tsurenko] ja Marta [Kostjuki] küsimustele: vaikust. Ei mingeid järeldusi ega selgitusi.

Me ei jäta seda küsimust niisama, sest see on seotud Ukraina naiste ohutusega. Kui ka teised venelannad ja valgevenelannad suhtuvad samamoodi Gassanovaga, tähendab see, et nad soovivad ukrainlaste – meie koduste, sõprade ja lõppude lõpuks ka meie endi – surma.

Kas niisuguste inimestega ühes keskkonnas viibimine ongi 21. sajandi norm? Ootame WTA-lt vastust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles