GALERII Külalised Ukrainast võitsid hõredate rivide kiuste Eesti-Läti liiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Eesti-Läti korvpalliliiga võitsid külalised Ukrainast. Unibet Arenal toimunud finaalis alistas Prometei 77:62 Riia VEFi.

Põhihooajal vaid Kalev/Cramolt lüüa saanud Prometei elas veerandfinaalis üle väikese ehmatuse. Pärast avamängus kindlat võitu kaotati teises lahingus Viimsi/Sportlandile. Otsustavast kolmandast partiist pääseti üle noa tera kahepunktilise paremusega.

See mõjus liiga konkurentsitult rikkaimale klubile äratuskellana. Kuigi Final Four'ile tuldi vastu kolme põhimängija Caleb Agada, David John Kennedy ja D.J Stephensita, suruti vastased parketile. Reedeses poolfinaalis ei jäetud Tartu Ülikool Maks & Mooritsale võimalustki, VEFi vastu tuli veidi rohkem vaeva näha.

Lätlased võitsid avaveerandi 21:20 ja pääsesid korraks ka viiega juhtima. Vaikselt sai aga Prometei oma mängumootori üha paremini nurruma. Tabavate kolmeste toel pääseti ette ning poolajaks oldi peal 44:37.

VEF pusis, kuid vastased surusid oma tahtmist üha rohkem peale. Eelkõige tõi edu kindel kaitsemäng, Prometei pani käigud kinni nii eemalt kui ka lähedalt. Korraks kasvas vahe 20 punkti peale, viimaseks neljandikuks oldi peal 66:51.

Sarja konkurentsitult suurima eelarvega sats enam midagi juhuse hooleks ei jätnud. Vahe oluliselt suuremaks ei kärisenud, ent Prometei kontrollis kindlalt sündmuste käiku. 

Võitjate kasuks panustas Gian Clavell 21 punkti. Mitmekülgse partii teinud, viis kolmest sopsanud, Issuf Sanon lisas 17 silma, 7 resultatiivset söötu ja 5 lauapalli. VEFi parim oli Kristers Zoriks 21 punktiga.

Muide, kõigil hooaegadel on Eesti-Läti liiga võitnud erinev võistkond. Esimesena tõstis karika pea kohale Ventspils, siis VEF, Kalev/Cramo ja nüüd Prometei.

Finaalturniiri sümboolsesse viisikusse valiti: Oleksandr Kovliar (Kalev/Cramo), Jitaurious Gordon (Tartu), Zoriks (VEF), Ondrej Balvin (Prometei) ja Clavell (Prometei).

Hooaja kõige väärtuslikuma mängija tiitel läks Clavellile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles