Tenniselegend vanglaelust: mu ümber olid mõrvarid, narkodiilerid ja vägistajad (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Boris Becker.
Boris Becker. Foto: Stephen Lock/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Saksamaa tenniselegend Boris Becker viibis möödunud aasta lõpus mitmeid kuid vanglas. Nüüd vabaduses olles selgitas ta sealset elu.

55-aastane Becker sattus Inglismaal trellide taha, sest varjas 2017. aastal eraisiku pankrotti välja kuulutades võimude eest 2,8 miljoni euro eest varasid. Ta alustas karistuse kandmist kurikuulsas Wandsworthi vanglas, kuid kuna Ühendkuningriigis on praegu vanglakohtade puudus, saadetakse paljud välismaalased riigist välja nende endi kodumaale. Sama juhtus siis ka Beckeriga, kuid Saksamaale siirdununa teda tagasi vangi ei pandud, vaid hoitakse erajälgimise all.

Nüüd otsustas mees kirjeldada veidi elu vanglamüüride taga. «Kui keegi ütleb, et vanglaelu pole raske, siis nad valetavad. Ma olin ümbritsetud mõrvaritest, narkodiileritest, vägistajatest ja varastest. Kõik nad on tõsised kurjategijad. Iga päev püüdsin lihtsalt elu sees hoida. Pidin kiiresti saama «kõvade meestega» sõbraks, et nad mind kaitseksid,» lausus endine tennisekuulsus.

Becker oli oma karjääri jooksul üks maailma juhtivaid tennisemängijaid. Ta võitis kuus suure slämmi turniiri, sealhulgas kolm Wimbledoni suurt slämmi 1980. aastatel.

Endine maailma esireket võitis karjääri jooksul pea 25 miljonit eurot, mis annab tennisemängijate võidusummade tabelis 14. koha.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles