JÄRELVAADATAV Rongi alt välja tulnud TalTech/Tradehouse krooniti Eesti meistriks

Sport
Copy

Võrkpalli naiste Eesti meistriks krooniti tänavu TalTech/Tradehouse, kes tuli nii finaalseerias tervikuna kui ka finaalseeria otsustavas mängus Tartu Ülikool/Bigbanki vastu välja 0:2 kaotusseisust.

Viimases otsustavas kohtumises olid tallinlannade võidunumbrid 3:2 (20:25, 20:25, 25:16, 25:16, 15:13). Viienda geimi lõpus tõusis TalTechi sangariks Milja Raitis, kes tõi 13:13 seisult just kaks otsustavat punkti. Põhjalikum mängu käik on leitav artikli alumises osas.

TalTech/Tradehouse'i resultatiivseimad olid Kätriin Põld ja Maren Mõrd 15 punktiga, Raitis lisas 12, Dzintra Lember 11 ja Eliisa Peit 10 punkti. TÜ/Bigbanki leeris kogunes Ingris Suvi kontosse 14 punkti, Liisbet Pill toetas teda 12 ja Karlotta Kattai 11 punktiga.

TalTech/Tradehouse'i sidemängija Melissa Varlõgina videointervjuu volley.ee-le:

TÜ/Bigbanki peatreener Hendrik Rikand andis volley.ee-le antud videointervjuus teada, et ei jätka järgmisel hooajal naiskonna peatreenerina:

TalTech/Tradehouse'i jaoks oli Eesti meistrivõistluste kuldmedal tänavu teine autasu: esikoht võeti ka Eesti karikavõistlustel, Optibet Balti liigas jäädi aga neljandaks. TalTech jaoks on see klubi ajaloo teine Eesti meistritiitel, esimene võideti 2021. aastal. Tartu naiskonna jaoks oli praegune hõbe tänavuse hooaja ainus medal.

Viljandi Metall saavutas tänavu pronksmedali. Barrus/Võru võrkpalliklubi lõpetas hooaja neljandana, Rae Spordikool/VIASTON viiendana, Viimsi/Tallinna Ülikool kuuendana ja TBD Pharmatech Tartu seitsmendana.

Finaalseeria kohtumised:

Finaalseeria.
Finaalseeria. Foto: EVF

Eesti meistrivõistluste parimad mängijad:

Parim nurgaründaja: Karlotta Kattai (Tartu Ülikool/Bigbank)

Parim teine nurgaründaja: Renate Pikk (Viljandi Metall)

Parim libero: Merilin Paalo (TalTech/Tradehouse)

Parim temporündaja: Liisbet Pill (Tartu Ülikool/Bigbank)

Parim teine temporündaja: Kätriin Põld (TalTech/Tradehouse)

Parim sidemängija: Melissa Varlõgina (TalTech/Tradehouse)

Parim diagonaalründaja: Ingris Suvi (Tartu Ülikool/Bigbank)

Mängu käik:

Mängu alustas paremini võõrsil mänginud Tartu naiskond, haarates 10:5 eduseisu. Seejärel tegid võõrustajad viiepunktilise vahespurdi, mis tõi tabloole 10:10 viiginumbrid. Geimi keskpaigas õnnestus tartlannadel 17:14 tulemusega juhtima pääseda, kuid otsustavatele punktidele mindi 20:20 viigiseisult. Geimi eriliseima punkti ja murrangu eest hoolitses Tartu naiskonna libero Kristi Nõlvak, kelle ülesöödetud pall maandus võrgu abiga koduvõistkonna väljakupoolel, mis andis tartlannadele 21:20 eduseisu. Positiivse emotsiooni saanud Emajõelinna võistkond saavutas Ingris Suvi teravate servide abil neli punkti ja seega 25:20 geimivõidu.

Teise geimi otsustavad sündmused toimusid TalTechi 8:7 eduseisus, misjärel loovutati külalistele kuus järjestikust punkti (8:13). Kuigi võõrustajatel õnnestus vahe kahepunktiliseks (17:19) mängida, kuulus geimivõit 25:20 tulemusega Tartu esindusele.

Kolmandas geimis spurtis TalTech kiirelt 8:2 ette, suurendas eduseisu 16:6ni ja võttis 25:16 geimivõidu. Sarnane stsenaarium kordus ka neljandas geimis – koduvõistkond asus 8:3 ja 16:8 juhtima, viigistades 25:16 geimivõiduga mänguseisu.

Viienda geimi alguses hoidis initsiatiivi Tartu võistkond, kui 9:6 seisul jõuti tiitlist kuue punkti kaugusele. Õige pea särasid tablool 9:9 viiginumbrid ja seejärel kumbki võistkond enam rohkem kui ühe punktiga juhtima ei pääsenud. 13:13 seisul otsustasid geimi ja meistritiitli saatuse Milja Raitise kaks rünnakupunkti, mis andsid 2 tundi ja 11 minutit kestnud lahingu järel Eesti meistritiitli TalTech/Tradehouse`ile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles