Vene hokilegend meenutas: Vladimir Putin otsustas mu saatuse

Christopher Krutto
Copy
Vjatšeslav Fetisov (vasakul) ja Vladimir Putin.
Vjatšeslav Fetisov (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/AP/Scanpix

Venemaa jäähokilegend Vjatšeslav Fetisov meenutas hiljutises intervjuus, kuidas Venemaa president Vladimir Putin võttis talt võimaluse saada NHLis peatreeneriks.

64-aastane Fetisov on jäähoki ajaloo üks paremaid kaitsemängijaid. 1980-ndatel peeti teda vaieldamatult parimaks kaitsemängijaks, kes NHLis ei mängi ning 1989. aastal tekkis tal lõpuks võimalus pääseda ka USAsse.

Ta esindas NHLis New Jersey Devilsi ja Detroit Red Wingsi tiime ning võitis mängijana kaks ning abitreenerina ühe NHLi tiitli.

«Vladimir Putin otsustas mu saatuse, kui ta ütles, et ma peaksin koju naasma. Ma ütlesin, et võin saada NHLis peatreeneriks. Ma sain veelgi parema pakkumise,» rääkis Fetisov RIA Novostile antud intervjuus.

«Võib-olla ma kahetsen, et ma treenerina ei jätkanud. Siiski, mul tekkis võimalus teenida oma kodumaad. Ma olen presidendile selle üle lõputult tänulik. Me oleme ehitanud süsteemi, mis töötab. Ilma selleta ei saanuks me organiseerida olümpiamänge või teisi suuri võistluseid,» jätkas endine hokimängija.

Fetisov aitas panna kokku Venemaa jäähokikoondise 2002. aasta Salt Lake City olümpiaks ja on hiljem töötanud Moskva CSKA direktorina.

Praegu tegutseb ta Venemaa jäähokiföderatsiooni presidendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles