Kätest ja jalgadest ilma jäänud Vene olümpiavõitja loodab lääne arstide abile

Christopher Krutto
Copy
Roman Kostomarov (paremal).
Roman Kostomarov (paremal). Foto: imago/Golovanov + Kivrin/Scanpix

Venelasest olümpiavõitja Roman Kostomarovi viimased kuud on olnud karmid. Pärast koroonaviirusega nakatumist tekkisid tal mitmed terviseprobleemid, mis päädisid kätest ja jalgadest ilmajäämisega. Nüüd loodab ta lääne arstide abile, et taas täisväärtuslikku elu elada.

46-aastane Kostomarov viibib haiglas 10. jaanuarist. Kuigi haiglasse viidi ta koroonaviiruse põhjustatud raske kopsupõletiku tõttu, siis hiljem tuli sepsise ohu ja vereringeprobleemide tõttu amputeerida ta jalad. Samal põhjusel jäi ta ilma kätest ning ta on elanud haiglas üle kaks insulti ja ajuverejooksu.

Mõni aeg tagasi hakkas tema seisund paranema ning viimased teated on, et Kostomarovi elu enam ohus ei ole. Tšehhi portaal Blesk Sport kirjutab, et endine jäätantsija saab juba suhelda oma pere ja sõpradega.

Kõlakate järgi läheb üha enam Kostomarovi ravist Vene arstidelt üle sakslastele, kellega praegu suheldakse läbi videokõnede. Väidetavalt on peetud juba ka läbirääkimisi, et viia venelane Saksamaale ravile.

REN TV tsiteerib juhtumiga tuttavat allikat, kelle sõnul loodetakse olümpiavõitja viia kas Saksamaale või Venemaale asuvasse kliinikusse, kus talle tehakse proteesid. Seda ei saa teha enne, kui Kostomarovi elutähtsad näitajad lubavad.

Kostomarovi abikaasa Oksana Domnina kinnitas Venemaa riiklikule uudisteagentuurile TASS, et Saksa arstidega on suheldud, kuid lükkas ümber jutud, et tema abikaasa võiks minna Saksamaale ravile.

Kostomarov krooniti koos partneri Tatjana Navkaga 2006. aastal Torinos jäätantsu olümpiavõitjaks. Samuti õnnestus neil võita kaks MM- ja kolm EM-tiitlit.

Tema endine jäätantsupartner Tatjana Navka on abielus Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskoviga. Pärast Ukraina sõja algust lisas USA Navka sanktsioneeritavate listi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles