Ukraina meedia hurjutas Dmitri Tursunoviga koostöö lõpetanud tipptennisisti: tore, aga liiga hilja!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dmitri Tursunov 2021. aastal, veel Anett Kontaveidi treenerina.
Dmitri Tursunov 2021. aastal, veel Anett Kontaveidi treenerina. Foto: Rob Prange

Naiste tennise 11. reket Belinda Bencic otsustas lõpetada koostöö Anett Kontaveidi endise treeneri Dmitri Tursunoviga. 

Bencic ja Tursunov lõid käed pool aastat tagasi ning veel selle aasta alguses tundus koostöö kulgevat sama edukalt kui omal ajal Kontaveidiga. 

Šveitslanna võitis nii Austraalia lahtistele eelnenud Adelaide'i (WTA 500) kui ka sellele järgnenud Abu Dhabi (WTA 500) turniiri. Aasta esimesel suure slämmi turniiril jäi Bencic küll neljandasse ringi pidama, ent jäi seal alla hilisemale võitjale Arõna Sabalenkale.

Pärast neid turniire šveitslanna hooga rauges. Katarist, Dubaist, Indian Wellsist ja Miamist jäi talle näppude vahele vaid neli võitu, misjärel ta otsustaski koostöö treeneriga lõpetada. 

«Belindal ja Dmitril olid pärast Miamit erinevad ideed, kuidas edasi minna, mistõttu otsustasid nad oma partnerluse lõpetada,» vahendab Šveitsi tenniseajakirjanik Simon Graf sealse esinumbri mänedžeri Marijn Bali sõnu. 

Kas just otsusest tulenevalt, kuid eelmisel nädalal Charlestoni turniiril oli Bencic taas väga heas hoos ja jõudis koguni finaali, kus jäi 6:7(6), 4:6 alla maailma neljandale reketile Ons Jabeurile.

Kui enamasti vahendatakse Bencici värsket otsust neutraalsetes toonides, siis Ukraina meedia ei hoia end tagasi. «Liiga hilja: Šveitsi tipptennisist lõpetas koostöö Venemaa treeneriga,» ütles oma pealkirjas näiteks portaal Sport24.

Artikli lõpus tõstab Sport24 mõistagi esile, et sõda Ukrainas kestab endiselt, kuid Venemaa tennisistid võivad sellest hoolimata neutraalselt edasi võistelda. Neutraalsust agressorriigi sportlaste suhtes on hiljuti soovitanud ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles