Fotofiniš Vene-moodi? Uhke elektroonika ei suutnud suusatajaid lõpujoonel eristada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Medalikolmik Vene-moodi ehk kui poodiumile kerkib neli meest.
Medalikolmik Vene-moodi ehk kui poodiumile kerkib neli meest. Foto: flgr.ru

Sel nädalavahetusel tõmmati Murmanski oblastis Kirovskis joon alla Venemaa suusatalvele. Olude sunnil jagati seal välja aga plaanitust rohkem medaleid.

Nimelt ei suutnud kohale toodud finišitehnika sportlasi teineteisest eraldada ja seda koguni kahel puhul. 

Esimest korda juhtus see reedel sõidetud naiste eraldistardist 10 km klassikasõidus. Nii Natalja Neprjajeva kui ka Anastasia Prokofjeva võiduaeg löödi siis kinni 29.58,8 peal.

Kuigi teoorias peaks seejärel kasutusele võtma sajandikud, seda mingil põhjusel ei tehtud ning korraldajad otsustasid välja jagada hoopis kaks kuldmedalt. Sellega olla päri olnud nii Neprjajeva kui ka Prokofjeva.

Teine intsident juhtus pühapäeval, mil kavas oli jälitussõidu formaadis peetud meeste 15 km vabatehnikasõit. Seal võttis ülekaaluka võidu Aleksandr Bolšunov (32.56,6), kuid tema selja taga pidasid tulise heitluse maha Saveli Korosteljov, Denis Spitsov ja Ilja Semikov.

Nimetatud trio jõudis ühiselt ka finišisirgele, kus samuti kellelgi ette rebida ei õnnestunud. Nii ületatigi kambakesi ka lõpujoon ja esimese hooga kanti protokolli kolm samasugust aega: kõik kaotasid Bolšunovile 2.18,5.

Pärast lühikest ooteaega parandati Korosteljovi aega kümnendiku võrra, mis tähendas talle hõbemedalit. Pronksi aga ei õnnestunudki kohtunikel Spitsovi ja Semikovi vahel ära jagada – isegi pärast fotofiniši lähemalt uurimist – mistõttu otsustati lõpuks välja anda kaks pronksist autasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles