Vehklemisliidu peasekretär rahustas üldsust: meie vehklejate seisukohas Ukraina sõjaga seoses ei pea kahtlema

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpiavõitjaks tulnud epeenaiskond: Katrina Lehis (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja  Erika Kirpu.
Olümpiavõitjaks tulnud epeenaiskond: Katrina Lehis (vasakult), Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Erika Kirpu. Foto: Tairo Lutter

Vikerraadio saade «Spordipühapäev» võttis sel pühapäeval lahata venelaste naasmisega seoses vehklemismaailmas vallandunud kaose ning uuris Eesti alaliidu peasekretärilt Aivar Paalbergilt meie ja meie sportlaste seisukohti.

Paalberg kinnitas, et Eesti vehklejate seisukoht Ukraina sõja suhtes on endiselt ühene, olgugi et pärast Irina Embrichi õpilase maskiskandaali ja arusaamatust seoses rahvusvahelisele alaliidule (FIE) tehtud ühispöördumisega, kus nõuti Vene ja Valgevene sportlaste võistluskeelu taastamist, kuid kus esimese hooga meie sportlaste nimesid polnud, võisid asjad teisiti tunduda.

«Sportlased peaksid ise enda eest rääkima, aga võin öelda: mina olen kuulnud ja lugenud, et meie sportlased on palju-palju kordi avaldanud oma toetust Ukrainale. Nad on avaldanud arvamust, et Vene sportlased ei peaks saama võistelda. Igale ajakirjanikule või meediaesindajale võib tunduda, et no nii, nüüd on sul vaja jälle seda kinnitust. Sportlasena, kui oled kümme korda kinnitanud, muutub see juba iseenesestmõistetavaks. Sa ei jõua ühte ja sama asja korrata,» alustas Paalberg vastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles