Norra täht tahab venelasi tagasi: see pole nende süü, et nad seal sündisid (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rafael Nadal (vasakul) ja Casper Ruud.
Rafael Nadal (vasakul) ja Casper Ruud. Foto: CLAUDIO CRUZ/AFP/Scanpix

Maailmas on sportlased Venemaa kolleegide osas kahes leeris ning Norra tennisetäht Casper Ruud kuulub nende hulka, kellele teeb head meelt venelaste osalemine suurtel turniiridel.

Hiljuti tuli teade, et Venemaa ja Valgevene tennisistid saavad osaleda Wimledoni tenniseturniiril. Suurbritannias toimuv legendaarne võistlus oli möödunud aastal ainus slämmiturniir, kes keelas ära agressorriikide sportlaste osalemise. Pärast aastast pausi on venelased ja valgevenelased tagasi.

Ruudile teeb Venemaa ja Valgevene kolleegide naasmine rõõmu. «Mul oli möödunud aastal neist kahju. Neil pole mingit seost Ukraina sõjaga. See pole nende süü, et nad seal (Venemaal - toim.) sündisid. Daniil Medvedev, Karen Hatšanov ja Andrei Rublev on mööda maailma reisides teinud endale karjääri. Neil polnud valikut, kus nad sündisid,» lausus Ruud enda taskuhäälingus.

Venemaa ja Valgevene sportlastel tuleb Wimbledonis osalemiseks järgida mitmeid reegleid. Nad peavad loobuma enda riigi sümboolikast. Lisaks ei tohi nende rahastus tulla Venemaa valitsusega seotud organitest.

Ruudi teatel on kõik Venemaa ja Valgevene tennisistid neid reegleid austamas ja vastavad kõikidele kriteeriumitele. «Näiteks tegi Andrei Rublev juba eelmisel aastal selgeks, et ta on selle sõja vastu. Rohkem pole võimalik neilt nõuda,» lisas Ruud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles