Schumacheri kunagine rivaal avaldas kahetsust F1 legendi pärast

Karl Mihkel Eller
Copy
Michael Schumacher (vasakul) ja Damon Hill 1996. aastal.
Michael Schumacher (vasakul) ja Damon Hill 1996. aastal. Foto: imago images/HJS/Scanpix

Seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri vana rivaal Damon Hill jagas oma südantlõhestavat kahetsust kannatada saanud F1 legendi pärast. 1996. aasta maailmameister tahtnud Schumacherit paremini tundma õppida, kuid möönab, et seda ei pruugi kunagi juhtuda.

Schumacher ja Hill, kelle vanusevahe on kaheksa aastat, pidasid F1-sarjas kõva duelli 1994. aasta MM-tiitlile. Toona jäi skandaalsel kombel peale Schumacher, kes võitis oma esimese MM-tiitli oma neljandal F1-hooajal. Viimasel etapil sõitis Schumacher Hillile otsa, mõlemad katkestasid ja maailmameistriks krooniti sakslane.

Hill avaldas nüüd The Sunile, et soovinuks Schumacherit paremini tundma õppida. 54-aastane sakslane oli pärast 2013. aasta lõpus toimunud suusaõnnetust meditsiinilises koomas ning tema praegust seisundit varjutab saladuseloor.

«Ma oleksin tahtnud teda paremini tunda. Aga seda ei pruugi praegu juhtuda. See on lihtsalt väga halb, mis Michaeliga juhtus,» ütles Hill.

Ta tunnistas, et ei olnud Schumacheriga sõbrad. «Mul polnud Michaeliga palju pistmist, sellel polnudki otsest põhjust. Ma olin karjääri lõpetanud, aga tema jätkas võidusõitmist. Kui mõlemad rajal olime, siis olime rivaalid. Ma arvan, et ta ei olnud suhte loomisest tegelikult huvitatud. Sellest on kahju,» avaldas Hill.

Hill lõpetas F1-karjääri 1999. aastal, olles võitnud ühe MM-tiitli, 22 etapivõitu ja 42 poodiumikohta. Schumacher võitis pärast Hilli F1st lahkumist Ferrariga veel viis MM-tiitlit ning läks esimest korda pensionile 2006. aastal. 2010–2012 aastal tegi ta tagasituleku Mercedesega, kuid noppis vaid ühe poodiumikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles