Eesti koondise EMile tüürinud Ojamets naaseb klubivõrkpalli juurde

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andrei Ojamets.
Andrei Ojamets. Foto: Sille Annuk

Viimased kolm aastat Audentese Spordigümnaasiumis võrkpallineidusid juhendanud Andrei Ojamets naaseb (täiskasvanute) klubivõrkpalli juurde, hakates taas juhendama Tartu Ülikool/Bigbanki naiskonda ning assisteerides ka sealset meeskonda.

TÜ/Bigbanki senine peatreener Hendrik Rikand sõnas vahetult pärast Eesti meistrivõistluste finaalseeriat, kus tartlannade saagiks jäid hõbemedalid, et tema juhendajana ei jätka ning sügisest tuleb naiskonnale uus peatreener. Täna hõiskaski klubi uue nime Ojametsa näol välja. 

Tänavu 60-aastaseks saav juhendaja sõnas ühismeedia postituses, et Tartusse naasmine on tema jaoks positiivne, sest Tartuga on seotud väga hea töötamise kogemus ja paljud sportlikud saavutused.

Nimelt juhendas Ojamets aastatel 2016–2018 Tartu Ülikool/Eedenit, tõstes oma viimasel hooajal pea kohale ka Eesti meistritiitli. Aasta varem sai ta kaela ka karikavõistluste kuldmedali. Lisaks on juhendaja kahel perioodil, aastatel 2012–2015 ja 2018–2020 tüürinud Tartu Bigbanki meeskonda.

Võrkpalliklubi mänedžer ja naiskonna senine peatreener Rikand lisas, et Ojametsa naasmine loob mängijatele võimaluse rohkem ja analüüsivamalt oma tegemistele keskenduda, mis peaks omakorda soosima mängijate edasist arengut.

Lisaks naiskonna peatreeneri ametile võtab Ojamets koha sisse ka Tartu Bigbanki meeskonna pingil, seda Alar Rikbergi abilisena. Klubi väitel kahe võistkonna treeningprotsesside ajad ei kattu, mis võimaldab kogenud juhendajal meekonda oma mõtetega aidata ning olla Rikbergile heaks nõuandjaks.

Ojametsa sõnul on abitreeneri pakkumine põnev ja huvitav. «Alar oli minu abitreener mõni aasta tagasi ja ka siis oli mida tema käest õppida, paljud arusaamad võrkpallist on meil väga sarnased. Ootan huviga seda koostööd ja üritan olla meeskonnale kasulik!» sõnas aastatel 2017–2019 ka Eesti rahvusnaiskonda juhendanud ning nemad ka 2019. aasta EM-finaalturniirile tüürinud juhendaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles