Saksamaa võib venelastele näidata punast tuld (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Nancy Faeser (paremal).
Nancy Faeser (paremal). Foto: Axel Heimken/AFP/Scanpix

Saksamaa siseminister Nancy Faeser ütles, et kui Venemaa ja Valgevene sportlased lubatakse taas rahvusvahelistele võistlustele, võib Saksamaa neil siiski keelata oma riiki sisenemise ja takistada nende osalemist spordivõistlustel.

Kuna rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on soovitanud Venemaa ja Valgevene sportlased uuesti rahvusvahelistele võistlustele lubada, kritiseerib Faeser spordiorganisatsiooni, nimetades soovitust vastuvõetamatuks.

«Riigid, kus toimuvad suured spordiüritused, ei ole jõuetud. Sõjaõhutaja Putinile propagandalava pakkumine reedaks kõik spordiväärtused,» ütles Saksamaa siseminister ja lisas, et Ukraina sportlased ei peaks vastamisi astuma konkurentidega riigist, mis peab sõda Ukraina tsiviilisikute vastu.

Sõltumata sellest, mida spordialaliidud otsustavad, kaalub Saksamaa Faeseri sõnul Venemaa ja Valgevene sportlaste viisakeeldu. «Kui korraldame Saksamaal rahvusvahelisi võistlusi, siis saame ka vastavalt käituda,» ütles Faeser.

ROK on seadnud tingimused Venemaa ja Valgevene sportlastele, kes naasevad võistlustele, öeldes, et nad ei tohi olla seotud Venemaa julgeolekuasutuste ega sõjaväega ning peavad võistlema neutraalse lipu all ilma riigihümnita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles