MM-etapivõitja andis alla: ma ei ürita enam WRC-sse tagasi saada

Karl Mihkel Eller
Copy
Hayden Paddon 2018. aastal Sardiinia MM-rallil.
Hayden Paddon 2018. aastal Sardiinia MM-rallil. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Karjääri jooksul ühe ralli MM-etapi võitnud uusmeremaalane Hayden Paddon avaldas, et ei jahi enam sõitjakohta kõige kõrgemas WRC-klassis ning keskendub sel aastal oma programmile EM-sarjas ja Uus-Meremaal.

Aastatel 2014-2018 Hyundai rallitiimi kuulunud Paddon võitis oma ainsa MM-etapi 2016. aastal Argentinas. Kaks aastat hiljem Hyundai mehele uut lepingut ei pakkunud ning kuigi 2019. aastal proovis ta erasõitjana startida vähemalt ühel MM-etapil, siis see ei saanud toimuma.

Koroona-aastad tõukasid Uus-Meremaalt pärit mehe tagasi kodusaarele ning Euroopasse naasis ta 2022. aastal, mil tegi oma esimese stardi Rally Estonial. 35-aastane Paddon, kes võitis EM-sarja hooaja avaetapi Portugalis, teatas nüüd, et on oma karjääriga leppinud ning ei usu, et jõuaks veel kunagi tehasetiimide radarile.

«Olen praegu oma karjääri hoopis teises otsas ja ma ei ürita enam WRC-sse tagasi saada. Noorena teed kogu WRC ja WRC2 asja kaasa, et püüda tähelepanu, kuid see laev on nüüd ilmselgelt väljunud. Olen valinud programmi, mida naudin rohkem ja mis on meie jaoks veidi eelarvesõbralikum,» ütles Paddon motorsport.com’ile.

Sarnaselt Ott Tänakule oli ka Paddoni karjäärile heaks hüppelauaks 2010. aasta Pirelli Star Driver programm. Oma esimese MM-etapivõiduni jõudis Paddon aasta enne Tänakut, kuid järgmist arenguhüpet ei õnnestunud Uus-Meremaa rallimehel teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles