Eri pikkusega jalad polnud mitte takistus, vaid hoopis võimalus maailma tippu tõusmiseks

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Imikuna vajas Jon Rahm arstide abi, et täisväärtuslikku elu elada ja üldse normaalselt kõndida. Oma (golfi)teel on ta praeguseks jõudnud aga nõnda kaugele, et vajas pühapäeval abi rohelise tšempionipintsaku selga tõmbamisel.
Imikuna vajas Jon Rahm arstide abi, et täisväärtuslikku elu elada ja üldse normaalselt kõndida. Oma (golfi)teel on ta praeguseks jõudnud aga nõnda kaugele, et vajas pühapäeval abi rohelise tšempionipintsaku selga tõmbamisel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Jon Rahm tegi pühapäeval ajalugu: temast sai esimene nii golfi Mastersil kui ka USA lahtistel triumfeerinud eurooplane. Asjaolu on hämmastav seetõttu, et hispaanlasest golfar ei saa pooli spordialasid vaat et üldse harrastada ning tavaloogika järgi ei tohiks tal asja olla golfirajalegi.

Kui Rahm 1994. aasta 10. novembril ilmavalgust nägi, tuli arstidel ühes rõõmusõnumiga «teile sündis poisslaps» vanematele edastada ka teine, halb uudis. Nimelt oli värskel ilmakodanikul komppöid ehk sissepöördunud labajalg, mida tuleb ette ühel vastsündinul 1000 kohta.

«Mu parem jalg oli hüppeliigeseni sirge, kuid labajalg pöördus seejärel 90-kraadise nurga all sisse ja oli sisuliselt tagurpidi,» selgitas Rahm 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles