Kuulus ralliajakirjanik: arvasin, et Tänaku ja Märtini koostöö kestab väga pikalt

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Markko Märtin (paremal).
Ott Tänak (vasakul) ja Markko Märtin (paremal). Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austra

Esmaspäeval saabunud teade, et Markko Märtin lõikab läbi sidemed mootorispordiga, ei liigutanud ainult Eesti spordisõpru.

Tõenäoliselt maailma mainekaima autoralliportaali DirtFish hinnatud ajakirjanik David Evans avaldas loo pealkirjaga: «Millest jääb WRC ilma Märtini lahkumisega».

«Markko Märtin ei naerata palju. See meeldib mulle tema juures väga. Mulle meeldib Ott Tänak sarnasel põhjusel. Nendesugune paar, nagu ka mina, võib olla üsna nukker. Aga, kes ütleb, et pead naeratama või lihtsalt loba ajama?» alustas žurnalist.

Evans kohtus Märtiniga esmakordselt ammu aega tagasi. 2009. aastal tutvustas endine ralliäss ajakirjanikule Ott Tänakut, kes kihutas Eestis edukalt, ent oli veel maailma mõistes kollanokk.

Sealt alates jälgis britt mõlema eestlase käekäiku. Evans oli esimene, kes tabas Märtini pärast seda, kui Tänak tegi 2012. aasta Uus-Meremaal avarii, mis võinuks lõpetada tolle karjääri. 

«Mida kuradit ta nüüd tegi?» kõlas Märtini esimene emotsioon intervjuus Evansile.

Rallieksperdi sõnutsi polnud kahe kõva rallimehe vahel isa-poja, vaid pigem noorema ja vanema venna suhe. Eriti 2010ndate lõpust, kus koos töötati üles MM Motorsport, hiljem RedGrey tiim. 

«Nende vahel tekkis side. Aukartus, mida Tänak alguses ilmselt Märtini vastu tundis, oli kadunud,» meenutas Evans. «Liikumine Toyotast esiti M-Sporti ja sealt edasi Hyundaisse, näitas, et nende duo on hoolduspargis võimas.»

Ta lisas, et nägi Tänaku ja Märtini sõpruse tugevnemist pidevalt: «Ühtne lähenemine tegi lõpu prantslaste enam kui kümneaastasele valitsusajale, nad hakkasid isegi naeratama.»

Evans ei taha oma nina teiste asjadesse toppida, ent kurbus jääb hinde: «See pole lugu sellest, miks nad enam koos ei tööta. See pole kellegi asi peale nende endi. Tegemist on lihtsalt mõtisklusega partnerluse kohta, mida arvasin kestma jääma väga kauaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles