Tiger Woods oli sunnitud suurvõistluse pooleli jätma võika tervisemure tõttu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tiger Woods tänavusel Mastersil.
Tiger Woods tänavusel Mastersil. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Golfi aasta esimese suurturniiri, Mastersi võitis Jon Rahm. Võistluse viiekordne tšempion Tiger Woods pidi sel korral katkestama.

2021. aasta veebruaris sattus ala legend karmi avariisse. Woodsil vedas, et pääses eluga. Ta naasis suurde golfi umbes 13 kuud pärast õnnetust. Ameeriklane ei saavuta enam eal endist taset, kuid sportida talle meeldib.

Tänavusel, USAs Georgia osariigis Augustas peetud Mastersi jättis Woods aga viimase päeva hommikul pooleli. Suurmeistri esitus oli olnud küll üsna nigel, ent ta ei andnud kindlasti kergelt alla.

«Rääkisime võistluse järel. Ta ütles, et üks kruvi tungis tema luust välja ja läbi naha,» selgitas konkurent Jason Day, miks Woods võistluse pooleli jättis.

«Ta võitles jätkamise nimel kõvasti. Kindlasti mõjutasid teda ka mitmed mängupausid ja külm ilm. Need olud polnud talle kindlasti optimaalsed. Kurb, ent paraku on Tigeri keha praegu sellises seisus.»

Woods ise oma tervislikku seisu ei kommenteerinud. Ta ütles, et oli ainuüksi osalemise üle väga õnnelik. 

Rängas avariis sai enim kahjustada Woodsi alakeha. «Nii sääre kui ka pindluu lahtised luumurrud stabiliseeriti sääreluusse paigaldatud vardaga. Lisaks sai vigastada tema jalalaba ja pahkluu, mis stabiliseeriti kruvide ja tihvtidega. Jalalihase ja pehmete kudede trauma vajas tursest tekkinud surve leevendamiseks lihaskatte kirurgilist vabastamist,» kirjeldas Harbor-UCLA haigla peaarst Anish Mahajan tema vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles