Jelena Välbe sõnum Venemaa sportlastele: kõik, kes alluvad ROKi nõudmistele, on reeturid (6)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jelena Välbe.
Jelena Välbe. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on valmis Venemaa sportlasi lubama tagasi spordiellu, ent selleks tuleb täita mitmeid tingimusi. Meie idanaabrite suusaliidu president Jelena Välbe pole selle käsitlusega aga päri.

Viimasel ROKi koosolekul pandi paika uued tingimused. Venemaa ja Valgevene sportlased lubatakse rahvusvahelisele areenile neutraalse lipu all ja individuaalselt. Lisaks ei tohi nad toetada Ukraina sõda ega kuuluda sõjaväkke.

«Olen selle poolt, et igaüks saab ise otsustada. Samas olen sügavalt veendunud, et 99,99 protsenti Venemaa sportlastest ütleb nendele nõudmistele ei,» rääkis Välbe intervjuus MatchTV-le.

Kui peaks aga vastupidi juhtuma... «Minu jaoks on see inimene reetur ning ta ei saa minult enam mingit abi,» lisas Välbe resoluutselt.

Sport-Ekspressi veergudel võttis sel teemal sõna ka Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova. Temagi polnud õnnelik.

«Märkasin, et paljud lääneriigid, kes nõudsid Venemaale täielikku keeldu, polnud ROKi avaldusega rahul. See on Venemaa poliitika vastane hävitustöö. Oleme seda ennegi näinud. See ei puuduta vaid sporti. See on pöörane russofoobia,» arvas Zahharova.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles