BLOGI ⟩ Real näitas Chelsea vastu võimu, Itaalia «kodusõja» avalahingu võitis üllatuslikult Milan

Postimees Sport
Copy
Madridi Reali teise värava lõi vahetusmängija Marco Asensio (vasakul).
Madridi Reali teise värava lõi vahetusmängija Marco Asensio (vasakul). Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Kolmapäeval mängiti jalgpalli Meistrite liigas veerandfinaalide esimese ringi viimased kohtumised. Madridi Real alistas kodus Londoni Chelsea 2:0, AC Milan oli 1:0 parem Napolist. Postimees kajastas mõlemat mängu tekstipõhises otseblogis.

Enne mänge:

Meistrite liiga tiitlikaitsja ja läbiaegade edukaim klubi Real Madrid võib veerandfinaali avamängule vastu minna püsti päi. Chelseaga minnakse tugevaima eurosarja veerandfinaalis vastamisi kolmandat hooaega järjest ja kuigi neist vastasseisudest kahel juhul on edasi liiga võiduni sammunud Chelsea, siis mullu sai sellega hakkama Real.

Nädalavahetusel koduses Hispaania meistriliigas Villarrealile 2:3 kaotanud Madridi Real on statistika põhjal justkui Chelseast nõrgem, sest viimasest seitsmest omavahelisest mängus on võidetud vaid üks. Inglismaa suurklubi on aga sel hooajal olnud koduliigas sügavas mõõnas – kümne võiduga ollakse alles 11. kohal ning järgmisel aastal võib eurosarjakohast suu puhtaks pühkida.

Lisaks vallandati eelmisel nädalal Chelsea peatreener Graham Potter ning tema asendajaks kutsuti Chelsea legend Frank Lampard. Koduses liigas see nädalavahetusel edu veel ei toonud, 0:1 kaotati Wolvesile. Lampard ja Chelsea peavad Meistrite liiga poolfinaali pääsemiseks hakkama saama suuremat sorti imega.

Teises mängus läheb aga saapamaa meeskondade vahel tuliseks lahinguks, sest poolfinaali pääsejat hakkavad välja selgitama AC Milan ja Napoli. Neist viimane on väga lähedal 33-aastase vaheaja järel Itaalia meistritiitli võitmisele. Erakordne edu Meistrite liigas on sellele kõigele ainult boonuseks.

Siiski võib seda duelli pidada tasavägisemaks (nii arvavad ka kihlveokontorid), sest kuigi Milan on Serie A neljas klubi ja peab tulist võitlust Meistrite liiga koha eest, siis koduliigas võideti hiljuti Napolit 4:0.

Teisipäeval toimunud esimesed veerandfinaalid kulgesid ühepoolselt. Manchester City alistas Müncheni Bayerni kodus 3:0 ning Milano Inter Lissaboni Benfica võõrsil 2:0. Kordusmängud toimuvad 18.-19. aprillil.

Meistrite liiga poolfinaalid mängitakse 9.-10. ja 16.-17. mail. Finaal toimub 10. juunil Istanbulis, 75 000 pealtvaatajat mahutaval Atatürki olümpiastaadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles