Venelaste Gazprom lõi tuntud Euroopa jalgpalliklubi rahapakkidega pikali

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Seni on Beşiktaşi fännid saanud oma lemmikutele kaasa elada Vodafone Park Stadiumil. Tulevast hooajast sisaldab võistlusareeni nimi ilmselt Gazpromi.
Seni on Beşiktaşi fännid saanud oma lemmikutele kaasa elada Vodafone Park Stadiumil. Tulevast hooajast sisaldab võistlusareeni nimi ilmselt Gazpromi. Foto: IMAGO/Seskimphoto/SCANPIX

Kui pärast Ukraina sõja algust lõikasid enamik Euroopa spordiklubidest sidemed Venemaa firmadega läbi, siis Istanbuli Beşiktaşi jalgpallitiimi silme ees säravad vaid rahanumbrid.

Tänavuse hooajaga lõppeb Türgi ühe suurema klubi 10-aastane koostöö Vodafone'iga. Portaal Sözcü kirjutab, et 16-kordne riigi meister aga eelarve pärast muretsema ei pea, sest käed lüüakse Venemaa gaasifirma Garzpromiga.

Esialgse info kohaselt sõlmitakse viie aasta pikkune koostööleping, mis peaks Beşiktaşile sisse tooma 60 miljonit eurot. Esimeseks kolmel hooajal hakkab meeskonna kodustaadion sisaldama ka Gazpromi nime. Pärast seda räägitakse tingimused taas üle.

Enne Ukraina sõja algust eelmise aasta 24. veebruaril, toetas Gazprom sakslaste vutiklubi Schalket. Pärast agressiooni lõpetati aga kiiresti koostöö.

Kuuldavasti sõidab Beşiktaşi asepresident Serhan Cetinsaya tuleval nädalal Venemaale, et Garzpromi lepingule konksud alla panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles