EOK peasekretär ärevast punktist koalitsioonilepingus: see viiks pallimänguklubid hoobilt ajas viis-kuus aastat tagasi (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Siim Sukles.
Siim Sukles. Foto: Eero Vabamägi

Värskesse koalitsioonileppesse kirjutatud lause, millega ametisse astuv valitsus lubab keelustada hasartmängude, veebiennustusmängude ja kiirlaenude reklaami, on viinud siinsed spordiinimesed – ennekõike pallimänguklubide juhid – šokiseisundisse. 

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles kommenteeris teemat pikemalt Vikerraadio hommikuprogrammis, kus nentis, et spordivaldkond on praegu tõepoolest murelik, kuid päris musta masendusse veel langetud pole ning salamisi loodetakse, et antud punkti veel kohendatakse.

«Kui räägime spordiennustusfirmade panusest Eesti sporti, siis panus aastas on maksimaalselt kolm miljonit, mis on päris suur raha,» vahendab ERR Suklese öeldut.

«Oluline on see, et nad on just nendel aladel, mis ei saa riigi poolt eriti suurt toetust – pallimängualadel. Riik toetab noorte- ja individuaalsporti, aga võistkonnaalad saavad kõige karmina löögi, kui realiseerub see idee, mis on praegu koalitsioonilepingusse pandud,» jätkas peasekretär, lisades, et kokku toovad sponsorid Eesti spordisektorisse aastas 50–60 miljonit eurot.

Postimees lahkas teemat samamoodi pikemalt ning kuigi klubijuhid on võimalike muudatustega seoses vägagi ärevad, näitavad esialgsed märgid, et koalitsioonileppesse kirjutatud punkti põhifookus tõotab minevat rohkem kiirlaenudele.

Ent isegi kui see info osutub valeks, ei juhtu kulutuuriministeeriumi spordi asekantsleri Tarvi Pürni sõnul midagi enne, kui on tehtud mõjuanalüüs. «See tuleb igal juhul ja kui muudatuse mõju saab olema suur, mida ma eeldan, et see oleks, siis tuleb kindlasti rääkida ka kompenseerimismehhanismidest või -meetmetest,» rahustas ta spordiüldsust.

Sukles avaldas samuti lootust, et kui valitsus tõepoolest midagi ära keelab, siis on neil ka oidu sellele midagi ise asemele leida. «Kolm miljonit eurot, mis läheks võistkonnaaladelt välja, oleks nende jaoks väga suur pauk. Ma ei kasutaks sõna «katastroof», aga nad jõuaks viis-kuus aastat tagasi oma eelarvete juurde, mis tänapäeva mõistes ei ole enam mõeldavad,» lausus EOK peasekretär.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles