Ajakirjanik: Märtini ja Tänaku koostöö lõppemine oli teada juba mõnda aega tagasi (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Markko Märtin
Markko Märtin Foto: Paul Poderat / Valgamaalane / Scanpix

Kuulus ralliajakirjanik David Evans avaldas, et talle oli Markko Märtini ja Ott Tänaku koostöö lõppemine teada juba mõnda aega tagasi.

Tänak teatas esmaspäeva pärastlõunal, et tänab Märtinit pikaajalise koostöö eest, sest too on otsustanud alustada elus uute väljakutsetega. Märtin kinnitas, et lahkub oma meelisala juurest. «Olen saanud väärtusliku õppetunni, et mõnikord ei jää heategu karistamata,» lausus Märtin Dirtfishile. See on jäänud ka tema ainsaks avalikuks kommentaariks sel teemal.

Evans arutles Tänaku ja Märtini suhete teemal ka Dirtfishi taskuhäälingus ning avaldas, et see polnud emotsioonide ajel tehtud otsus. «Mis tahes põhjustel on nad otsustanud koostöö lõpetada. Mina sain sellest teada juba mõnda aega tagasi,» ütles Evans Dirteishi taskuhäälingus Spin The Rally Pod.

Markko Märtin (vasakul) ja Ott Tänak.
Markko Märtin (vasakul) ja Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

«Markko pühendub väga sellele, mida ta teeb. Arvan, et ta tüdines rallist ära. Võib-olla on tal tunne, et ta pole saanud piisavalt tänu selle eest, mida ta on ralli heaks teinud,» arvas Evans.

Ta täpsustas, et kohtus Märtiniga viimati jaanuaris Monacos, kui toimus Monte Carlo ralli. «Sain temaga kokku eraviisiliselt väljaspool hooldusala. Tal pole lihtsalt mingit soovi hoolduspargi lähedusse tagasi minna,» lisas inglane.

Tänakul ja Märtinil oli RedGrey meeskond, mis oli kuni eelmise aastani Hyundai WRC2-sarja nn tehasemeeskond. RedGrey on kunagi loodud MM Motorspordi järeltulija, mille asutaja oli Märtin.

RedGrey jätkab pärast Märtini lahkumist tavapärast tööd ning tema lahkumine ei mõjuta seda. «Ta otsustas mootorispordist täielikult lahkuda ja oma elus midagi muud proovida. See tähendas ka RedGreyst lahkumist. Leidsime koos RedGrey meeskonnaga mooduse, kuidas äri jätkata ning seda iga päev arendada,» ütles Tänak esmaspäeval sotsiaalmeedias.

Teisipäeval selgus, et Tänakust sai Urmas Sõõrumaa asutatud Foruse platvormi investor. Tänak ei avaldanud investeeringu suurust, kuid Sõõrumaa ütles, et Tänak sai 10-protsendilise osaluse 20 miljonit eurot väärt Forus Taxis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles