Ukrainlannad nõuavad WTA-lt sõda toetavate Venemaa tennisistide turniiridelt eemaldamist

Ville Arike
, reporter
Copy
Venemaa sportlastele täielikku keeldu nõudev Ukraina tennisist Elina Svitolina annab tänavu veebruaris Kiievis intervjuud agentuurile AP.
Venemaa sportlastele täielikku keeldu nõudev Ukraina tennisist Elina Svitolina annab tänavu veebruaris Kiievis intervjuud agentuurile AP. Foto: Efrem Lukatsky / AP Photo / SCANPIX

Pärast Ukrainas alanud sõda eemaldas enamik rahvusvahelisi spordialaliite üsna kiirelt agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlased võistlustelt. Mõne erandiga. Üks neist oli tennis, ent nüüd, rohkem kui 13 kuud pärast sõja algust on selle ala tipus olevate ukrainlannade mõõt täis saanud.

Elina Svitolina, Marta Kostjuk ja Lesja Tsurenko on seni püüdnud tennisekogukonnale lihtsalt teadvustada, milliseid õudusi venelased nende kodumaal korda saadavad. Ent viimase kuu jooksul on naistennisistide profiorganisatsiooni WTA tegevjuht Steve Simon agressiooni sisuliselt heaks kiitnud, Wimbledon lubanud WTA ja meeste tuuri korraldava ATP survel venelased-valgevenelased turniirile tagasi ning Venemaa mängija Anastassia Gassanova oma Instagrami kontol õigustanud sõda. On mõistetav, et see ajas agressiooni all kannatava riigi sportlastel kopsu üle maksa.

Nädalapäevad tagasi kohtusid Svitolina, Kostjuk ja Tsurenko veebi vahendusel Simoni ja WTA direktorite nõukogu, samuti WTA mängijate esinduse juhi ameeriklanna Sloane Stephensiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles