Šokist värisenud Lappi: meile tuletati meelde, kui lähedal võib surm olla

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi Foto: Nikos Katikis / Dppi / Scanpix

Soome rallisõitja Esapekka Lappi sõnul tuletas Craig Breeni surmaga lõppenud avarii kõikidele rallisõitjatele meelde, kui riskantne nende spordiala on.

Breen kaotas täna Horvaatia MM-ralli võistluseelsel testil juhtunud õnnetuse tagajärjel elu. «Alguses ma ei uskunud seda, kuid eitamine ei too kedagi tagasi. Olen endiselt šokis, jalad ja käed värisevad, kuigi kuulsin sellest juba kaks tundi tagasi,» lausus Lappi Rallit.fi-le.

Lappi lõpetas Horvaatia ralli testi paar päeva tagasi. Oma tiimikaaslase surmast kuulis ta ajal, kui veetis kodus aega perekonnaga.

Autoralli kuninglikus võistlusklassis on viimastel aastatel olnud päris hullumeelseid avariisid, kuid seni oli autode turvalisus vastu pidanud.

«Oled kogu aeg teadlik, et oht on olemas. Vahepeal kipub see natukene meelest minema. Nüüd tuletati ohtu väga otseselt meelde. Surm võib olla väga lähedal,» tõdes Lappi.

Inimesena on Lappil oma hukkunud meeskonnakaaslase kohta öelda vaid positiivset. «Alates kardisõidust on meil ühine ajalugu. Vahel sattusime teineteise vastu sõitma. Kui olime 13-aastased, võistlesime Pirelli võistlusel. Hiljem kihutasime autoralli EM-sarjas, tema oli Peugeot’s ja mina Škodas,» meenutas Lappi.

«Alati kui keegi sureb, räägitakse temast ainult head. Kuid see kõik on tõsi, meil oli Craigiga väga hea suhe. Väidan, et meeldisime mõlemad teineteisele ja meil oli koos lõbus,» lausus Lappi. «Craig oli avatud ja soe kutt. Ta oli aus inimene, kellel polnud kurje plaane. Olime küll rivaalid, kuid meil oli hea suhe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles