Poolajal 18-punktilises kaotusseisus olnud Rapla võitis veerandfinaalis lisaajal Pärnut

Karl Mihkel Eller
Copy
Rapla Avis Utilitase korvpallur Rait-Riivo Laane.
Rapla Avis Utilitase korvpallur Rait-Riivo Laane. Foto: @raplabasketball/Instagram

Eesti korvpalli meistriliiga veerandfinaali avamängus võitis Rapla Avis Utilitas koduväljakul lisaaja järel 95:93 Pärnu Sadamat.

Pea tuhande pealtvaataja silme all toimunud kohtumises haaras juhtohjad kindlalt Pärnu. Avaveerandi 27:19 võitnud Pärnu haaras poolajapausile minnes 18-punktilise 50:32 eduseisu.

Kolmandal veerandil tegi Rapla vinge tagasituleku, võitis perioodi 24:11 ning suutis kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu asuda juhtima 75:74. Viimastel minutitel suutis Pärnu aga visata olulisi korve ning 40 minuti järel oli seis 79:79 viigis.

Viieminutilisel lisaajal tabas Rapla hästi kaugviskeid ning oli minut enne aja lõppu juhtimas 95:90. Otsustav rünnak jäi aga Pärnule, kel oli seisul 95:93 võimalik mäng viia teisele lisaajale või sootuks enda võiduga lõpetada. Viimasel rünnakul ei jõutud aga viskele, kolmepunktijoone taga palliga olnud Robert Valge otsustas selle sööta korvi alla, kuid siis kõlas juba lõpusireen.

Võitjate poolel tegid skoori ameeriklased, Kendall Stephen kogus 24, Derrick Woods 23 ja Tyler Cheese 20 punkti. Parima eestlasena viskas Rait-Riivo Laane kaheksa silma. Pärnu Sadama suurim punktitooja oli Mihkel Kirves 27 punktiga, lisaks võttis klubi kapten 11 lauapalli. Valge arvele kogunes 23 punkti, Matthew Mccarthy viskas 19 punkti.

Kolme võiduni mängitava veerandfinaalseeria teine mäng toimub esmaspäeval Pärnus. Reedel alustatakse veerandfinaalidega Keila KK ja Tartu Ülikool Maks & Mooritsa vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles